Ο Δημήτρης Βίτσας επέδωσε τα πτυχία στους 66 απόφοιτους της ΣΕΘΑ

Ο Δημήτρης Βίτσας επέδωσε τα πτυχία στους 66 απόφοιτους της ΣΕΘΑ

Τα πτυχία στους 66 απόφοιτους σπουδαστές της 68ης εκπαιδευτικής σειράς της σχολής εθνικής Άμυνας επέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στην λέσχη αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

"Το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος και το κέντρο βαρύτητας της πατρίδας μας και είναι εγγυητής της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας", επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του και προέτρεψε "σήμερα, που η χώρα μας αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις και οφείλουμε όλοι μας να διασφαλίσουμε την εθνική άμυνα και τη σταθερότητα στην περιοχή. Να διαχειριστούμε τις προκλήσεις με στρατηγική, προοπτική και ψυχραιμία".

Ο Δημήτρης Βίτσας επανέλαβε ότι "σε αυτή την προσπάθεια, οι Ένοπλες Δυνάμεις διαδραμάτιζαν και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Διότι, χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που θα εγγυώνται την Εξωτερική Ασφάλεια της χώρας, δεν είναι δυνατό να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας".

Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "οι απόφοιτοι πλέον της Σχολής Εθνικής Αμύνης, εκλαμβάνετε την φοίτησή σας, ως μία εθνική επένδυση την οποία πρέπει να σεβαστείτε και να ανταποδώσετε στην πατρίδα, η οποία έχει μεγάλες προσδοκίες".

Από τους 66 αποφοίτους σπουδαστές, 45 είναι από το Στρατό ξηράς, 6 από το πολεμικό Ναυτικό, 4 από την πολεμική Αεροπορία, 1 από το στρατολογικό σώμα - νομικών συμβούλων, 1 αστυνόμος από την ΕΛΑΣ, 1 από το πυροσβεστικό σώμα, 4 από την Κύπρο, 1 από την Αλβανία 1 από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και 2 πολιτικοί υπάλληλοι από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Παιδείας.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, καθώς και εκπρόσωποι της Βουλής και πολιτικών κομμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ