O εκδότης της Daily Mirror συζητά την εξαγορά των Daily Express και Daily Star

O εκδότης της Daily Mirror συζητά την εξαγορά των Daily Express και Daily Star

Συνεχίζονται οι ανακατατάξεις στο βρετανικό Τύπο. H Trinity Mirror, μητρική εταιρεία της Daily Mirror και Sunday Mirror ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της μητρικής εταιρείας της Daily Express και Daily Star, Northern & Shell.

Σημειώνεται ότι η Northern & Shell εκδίδει τέσσερις εφημερίδες, τις Daily Express, Sunday Express, Daily Star και Daily Star Sunday. Εκδίδει επίσης τα περιοδικό OK! new! και Star και κατέχει ποσοστό 50% στην ιρλανδική Daily Star.

Ιδιοκτήτης της Northern & Shell είναι ο Richard Desmond, ο οποίος εξαγόρασε το 2000 τους τίτλους Express αντί του ποσού των 125 εκατ. στερλινών. Το 2014, πώλησε το Channel 5 στη Viacom -που έχει το MTV- αντί του ποσού των 463 εκατ. στερλινών.

Από την άλλη πλευρά, η Trinity Mirror έχει στην κατοχή της περισσότερους από 260 τίτλους εφημερίδων. Η εταιρεία εκδίδει επίσης την Daily Record, την Sunday People και τοπικές εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένων των Manchester Evening News, Birmingham Post και Reading Post. Το 2015, η Trinity απέκτησε την ανταγωνιστική τοπική εφημερίδα Local World για 220 εκατ. στερλίνες.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το πιθανό τίμημα της συμφωνίας.