Ο Fr. Hollande κάλεσε τους υποψήφιους για την προεδρία να ενισχύσουν τα μέσα των δυνάμεων ασφαλείας

Ο Fr. Hollande κάλεσε τους υποψήφιους για την προεδρία να ενισχύσουν τα μέσα των δυνάμεων ασφαλείας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande κάλεσε του δύο προεδρικούς υποψήφιους στον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία, τον Emmanuel Macron και την Marine Le Pen «να χορηγήσουν τους αναγκαίους πόρους από τον προϋπολογισμό» στις δυνάμεις ασφαλείας, κατά την διάρκεια της τελετής στη μνήμη του Xavier Jugele, του 37χρονου αστυνομικού που δολοφονήθηκε κατά την επίθεση στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

«Από αυτούς που θα έχουν την υποχρέωση να αποφασίζουν για το αύριο ζητώ να χορηγήσουν τους αναγκαίους πόρους από τον προϋπολογισμό για την στρατολόγηση του προσωπικού που είναι απαραίτητο για την προστασία των συμπολιτών μας. Για την παροχή των μέσων που θα τους επιτρέψουν να ενεργήσουν ακόμη αποτελεσματικότερα», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας στην αυλή του αρχηγείου της αστυνομία του Παρισιού. «Ζητούμενο είναι η συνέπεια, η προσήλωση, η συνοχή στη προσπάθεια, αντί της υπερβολής και των ρήξεων», είπε.

Παρόντες στην τελετή ήσαν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Nicolas Sarkozy, οι πρώην πρωθυπουργοί Jean-Marc Ayrault, Manuel Valls και Jean-Pierre Raffarin, καθώς και ο εισαγγελέας του Παρισιού Francois Molins, οι πρόεδροι της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας Claude Bartolone και Gerard Larcher και οι δύο υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών Emmanuel Macron και Marine Le Pen.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC