Ο Φρουζής της Νοvartis δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει

Ο Φρουζής της Νοvartis δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει

Σε μια νέα αποκάλυψη σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην αποστολή της δικογραφίας Novartis στη Βουλή από την Εισαγγελία Διαφθοράς, όπου ζητείται η άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, προχώρησε ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μιχάλης Φαράντος. 

Σύμφωνα με τον Μ. Φαράντο, ο οποίος μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Άδωνι Γεωργιάδη, από τον Φεβρουάριο του 2018 ο πελάτης του δεν έχει κληθεί από κανέναν να καταθέσει, παρά του ότι το έχει ζητήσει επίμονα και αυτοβούλως.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Φαράντος, ο κ. Φρουζής ζήτησε το άνοιγμα των λογαριασμών του σε πρώιμο στάδιο, οι οποίοι ελέγχθηκαν από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και έχουν βρεθεί νομότυποι. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο πελάτης του αρνείται κάθε κατηγορία, χαρακτήρισε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ψευδείς και όπως είπε στον κατάλληλο χρόνο θα υποβληθούν μηνύσεις κατά αυτών.

«Η υπόθεση Φρουζή είναι ακόμη στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε. Δεν έχει κληθεί από κανέναν» σημείωσε ο κ. Φαράντος.

«Ο πελάτης μου έχει ζητήσει πολλές φορές να εξεταστεί, αλλά δεν τον έχουν φωνάξει και έχει ζητήσει και άνοιγμα των λογαριασμών του. Αρνείται κάθε κατηγορία ο Φρουζής και οι πρόσφατες εξελίξεις φαίνεται πως τον δικαιώνουν» τόνισε, προσθέτοντας ότι «οι καταθέσεις είναι ψευδείς, θα κάνουμε μηνύσεις». Όπως ανέφερε, ο κ. Φρουζής συνάντησε μια φορά τον κ. Λοβέρδο παρουσία άλλων σε ολιγόλεπτη συνάντηση ως πρόεδρος των Φαρμακοβιομηχάνων.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι θα καθίσει τους σκευωρούς του στο σκαμνί και θα υπερψηφίσει την άρση της ασυλίας του προκειμένου να λάμψει η όλη αλήθεια και είπε μεταξύ άλλων: «Κάθε τιμολόγηση έγινε με το νόμο που πέρασα με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές της Ευρωζώνης. Το φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας το έβαλα γιατί κατά την θητεία μου ήταν το μοναδικό και το δημόσιο ωφελήθηκε καθώς η τιμή του έπεσε σημαντικά. Τον Απρίλιο του 2018 άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Ελέγχθηκαν συγγενείς και συνεργάτες μου και δεν βρέθηκε τίποτα. Διώκομαι για πολιτικούς λόγους και θα τους καθίσω στο σκαμνί. Υπάρχει σκάνδαλο φαρμάκων με τις εταιρίες που επεδίωκαν την υπερσυνταγογράφηση και δεν εξαιρείται κανένας». 

«Ο Ανδρέας Λοβέρδος αντρίκια είπε ότι θα ψηφίσει την άρση της ασυλίας του. Εγώ θα ψηφίσω κατά γιατί είναι σκευωρία. Κάνει λάθος ο Ανδρέας. Δεν έχει καμία δικαιοδοσία η Βουλή να άρει ασυλία για παράνομη κλήση. Αν όμως τεθεί θέμα σε μένα θα παραιτηθώ οποιαδήποτε παραγραφής και ας με στείλουν ειδικό δικαστήριο. Επί υπουργεία Λοβέρδου η Novartis έχασε σε τζίρο επί υπουργείας δική μου έχει ζημίες», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «εγώ παραιτούμαι, αν έχει τα κότσια ο ΣΥΡΙΖΑ να με πάει στο Ειδικό Δικαστήριο». «Ο Μανίας ήταν σύμβουλος της Τζάκρη όταν αυτή ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ, και του Παπαδημητρίου» κατήγγειλε.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, «οι μάρτυρες ακούνε ένα χρόνο τι λέμε και μετά πάνε και αλλάζουν τις καταθέσεις τους».