Ο Γ. Σταθακης ήταν στη Βουλή, αλλά είχε στείλει επιστολή πως... θα λείπει

Ο Γ. Σταθακης ήταν στη Βουλή, αλλά είχε στείλει επιστολή πως... θα λείπει

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ένα ακόμη περιστατικό που καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι υπουργοί τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα έλαβε χώρα στη Βουλή. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στην Ολομέλεια διάβασε (ως είθισται) ποιες ερωτήσεις από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο δεν θα πραγματοποιηθούν και τους λόγους που οι Υπουργοί επικαλέστηκαν.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος στην επιστολή του ανέφερε ότι βρίσκεται σε αποστολή στο εξωτερικό. Όμως ο υπουργός Ενέργειας βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από τον Μ. Γεωργιάδη, καθισμένος στα υπουργικά έδρανα!  

«Είναι τουλάχιστον αντικοινοβουλευτικό. Τουλάχιστον ας απαλειφτεί από τον κατάλογο το όνομα του παρισταμένου υπουργού που υποτίθεται λείπει στο εξωτερικό», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας που αμέσως αντέδρασε στις ανακοινώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής ενώ τον λόγο πήρε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. «Δεν είναι δυνατόν να μας κοροϊδεύετε έτσι. Είστε υποχρεωμένος να πείτε κάτι επιτέλους. Ντροπή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έχοντας αντιληφθεί ο Γιώργος Σταθάκης την «γκάφα» του αναγκάστηκε να πάρει τον λόγο. Αφού ζήτησε συγγνώμη «ταπεινά», είπε ότι είχε προγραμματίσει ταξίδι στο Βουκουρέστι αλλά τελικά πήγε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου. «Συγγνώμη που δεν σας ενημέρωσα», επανέλαβε…