O George Bush ο πρεσβύτερος στηρίζει την H. Clinton

O George Bush ο πρεσβύτερος στηρίζει την H. Clinton

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George Bush ο πρεσβύτερος φέρεται να δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ψηφίσει την Hilary Clinton, σύμφωνα με πηγή του στενού περιβάλλοντος του 41ου προέδρου των ΗΠΑ που επικαλείται το CNN.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Bush δηλώνει ότι θα ψηφίσει την Hilary Clinton και προέβη σε αυτό το σχόλιο σε συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος “Points of Light Foundation”. Μέσα στην αίθουσα υπήρχαν περίπου 40 άτομα, δεν ξεκαθαρίστηκε πόσοι τον άκουσαν να το λέει αλλά πρέπει να τον άκουσαν αρκετοί, ανέφερε η πηγή.

Η υποστήριξη του George Bush του πρεσβύτερου στην προεδρική υποψηφιότητα της Hilary Clinton προσδίδει ένα νέο δραματικό τόνο στις σχέσεις μεταξύ των οικογενειών Bush και Clinton που είναι δύο από τις πιο σημαντικές οικογένειες στις ΗΠΑ κατά το διάστημα των τελευταίων 30 χρόνων, σύμφωνα με την άποψη πολιτικών αναλυτών.

Πρόκειται για κίνηση με συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό πολιτικό μήνυμα, καθώς οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ενώ την επόμενη Δευτέρα θα έχουν την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση τους.

Η υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας του Trump δήλωσε στο CNN ότι σέβεται “τον 92χρονο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, όπως και την απόφασή του”.

Η απόφαση του 41ου προέδρου των ΗΠΑ να μην ψηφίσει τον προεδρικό υποψήφιο του κόμματος του δίνει ένα ισχυρό πολιτικό επιχείρημα στη Hilary Clinton αναφορικά με την αμφισβήτηση των προσόντων του Trump για την άσκηση της αμερικανικής προεδρίας. Επίσης, η οικογένεια Bush ήταν απούσα από την καλοκαιρινή κεντρική σύνοδο των Ρεπουμπλικάνων κατά την οποία ο Trump έλαβε το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια