O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

O ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε χθες το απόγευμα έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AMAQ που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με το AMAQ την επίθεση πραγματοποίησε «ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους», ο οποίος δέχθηκε την πρόσκληση της οργάνωσης για επιθέσεις κατά αμάχων και δυνάμεων ασφαλείας στις χώρες του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά τους τζιχαντιστές, όπως αναφέρεται.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, οι βρετανικές αρχές «έβλεπαν» τρομοκρατία πίσω από το διπλό χτύπημα που έλαβε χώρα στην καρδιά του Λονδίνου, στη γέφυρα του Γουέστμινιστερ και έξω από τη Βουλή.

Ο δράστης, ο οποίος έδρασε μόνος, σύμφωνα με τους ερευνητές, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την πράξη του, στη συνέχεια «σκοτώθηκε από έναν άλλον αστυνομικό», σύμφωνα με τον διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Mark Rowley.

«Δεν θα κάνω σχόλιο για την ταυτότητα του δράστη (...), αλλά προκρίνουμε το σενάριο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας», δήλωσε χθες το βράδυ ο Rowley.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Independent

(Φωτογραφία: Carl Court/Getty Images/Ideal Image)

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Δεν θα καθυστερήσει το Brexit λόγω της επίθεσης στο Λονδίνο