Ο J. Sessions προσέλαβε δικηγόρο για την έρευνα για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ

Ο J. Sessions προσέλαβε δικηγόρο για την έρευνα για πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Jeff Sessions είναι ένας ακόμη αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης που προσέλαβε ιδιώτη δικηγόρο, όπως γνωστοποίησε σχετικά μία εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Sessions προσέλαβε τον δικηγόρο Charles J. Cooper από την Ουάσιγκτον με τον οποίο διατηρεί μακροχρόνια φιλία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Sarah Isgur Flores.

Η ίδια δεν διευκρίνισε χρονικά πότε έγινε η πρόσληψη του Cooper η αν θα είναι ο δικηγόρος που θα εκπροσωπεί τον Sessions στην ομοσπονδιακή έρευνα για ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Cooper παραβρέθηκε στην ακρόαση για το διορισμό του Sessions στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που έγινε στην Γερουσία, αλλά και στην δεύτερη ακρόαση ενώπιον της Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών της Γερουσίας, στις αρχές Ιουνίου.

Ο ίδιος αυτοεξαιρέθηκε από την έρευνα που διεξάγεται για την Ρωσία στις αρχές Μαρτίου, αμέσως μετά την γνωστοποίηση αναφορών που τον έφεραν να έχει συναντηθεί προεκλογικά με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ Sergey Kisliak. Από τότε, διερευνάται ο ρόλος του στην αποπομπή του πρώην διευθυντή του FBI, James Comey τον Μάιο. Ο Comey έχει κατηγορήσει τον πρόεδρο Trump για την αποπομπή του, υποστηρίζοντας ότι αυτή έγινε στοχεύοντας στην υποβάθμιση της έρευνας για πιθανές σχέσεις μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Trump και Ρώσων αξιωματούχων.

Στην διάρκεια της ακρόασής του ενώπιον της επιτροπής της Γερουσίας, ο Sessions αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει διαπράξει κάποια παράνομη ενέργεια.

Πέρα από τον πρόεδρο Trump και τον Sessions, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Michael Pens, αλλά κι ο γαμπρός του προέδρου και υψηλόβαθμος σύμβουλος του στον Λευκό Οίκο, Jared Kushner έχουν προσλάβει δικηγόρους, καθώς η έρευνα για την Ρωσία συνεχίζεται υπό τον ανεξάρτητο ανακριτή Robert Mueler κι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ