Ο Μ. Schulz υπόσχεται την απομάκρυνση των αμερικανικών πυρηνικών όπλων από τη Γερμανία

Ο Μ. Schulz υπόσχεται την απομάκρυνση των αμερικανικών πυρηνικών όπλων από τη Γερμανία

Υπέρ της απομάκρυνσης των αμερικανικών πυρηνικών όπλων από το γερμανικό έδαφος τάχθηκε ο Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει τον περιορισμό των στρατιωτικών δαπανών της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), ο κ. Schulz, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Τρίερ, δεσμεύθηκε για την απομάκρυνση των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ από την Γερμανία, ενώ, αναφερόμενος στο αίτημα του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump για αύξηση της οικονομικής συνεισφοράς της Γερμανίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι ο ίδιος ως Καγκελάριος θα επιδιώξει τον περιορισμό των στρατιωτικών δαπανών της χώρας.

«Δεν γίνεται η Γερμανία, χωρίς σχόλια και χωρίς πράξεις, να συνεχίζει να συμμετέχει σε ένα εξοπλιστικό σπιράλ, όπως το θέλει ο Trump», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Schulz. Αντιθέτως, συμπλήρωσε, τα χρήματα πρέπει να επενδυθούν στην παιδεία, στις υποδομές και στην ανάπτυξη της υπαίθρου. Αναφερόμενος μάλιστα στα πρόσφατα γεγονότα στην πόλη Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός επέκρινε τον Donald Trump και για «απροθυμία να αποστασιοποιηθεί από τον ναζιστικό όχλο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ