Ο Mit Romnei χαρακτήρισε τον D. Trump «εκλογική απάτη»

Ο Mit Romnei χαρακτήρισε τον D. Trump «εκλογική απάτη»

Οι συνυποψήφιοί του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων επιτέθηκαν στον Donald Trump στη διάρκεια της χθεσινής τηλεμαχίας που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κατηγορώντας τον για αλλαγή θέσεων, ενώ διαφάνηκε ότι με δυσφορία θα τον υποστηρίξουν αν τελικά είναι ο προεδρικός υποψήφιος του κόμματος.

Υπό τις ερωτήσεις των συντονιστών της συζήτησης του Fox News διαφάνηκαν οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των τριών υποψηφίων Marco Rubio, Ted Cruz, John Kasich και του Donald Trump, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, δέχθηκε τα φραστικά πυρά του Mit Romnei, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων το 2012. Ο M. Romnei επικέντρωσε την κριτική του στην τηλεοπτική καριέρα του D. Trump, ως παρουσιαστή σε σόου κοινωνικής τηλεθέασης, ενώ χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του “εκλογική απάτη.” Επίσης ο M. Romnei τόνισε ότι στην περίπτωση που ο D. Trump πάρει το χρίσμα, τότε θα διασφαλιστεί η νίκη της υποψηφίου των Δημοκρατικών Hillary Clinton στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν γρήγορα στη διάρκειας δύο ωρών τηλεοπτική συζήτηση, ενώ και το επίπεδο της τηλεοπτικής αντιπαράθεσης υποβιβάστηκε επίσης γρήγορα, στο λεξιλόγιο αλλά και στα επιχειρήματα της “σχολικής αυλής,” όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πολιτικοί σχολιάστες με αναφορά της συζήτησης ακόμη και στα ανδρικά αναπαραγωγικά όργανα.

Παρά το γεγονός ότι οι συνυποψήφιοι του Donald Trump ακολουθούθησαν το δόγμα του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραμερίσουν τις προσωπικές τους ανησυχίες και θα υποστηρίξουν τελικά όποιον λάβει το χρίσμα, τόνισαν ότι θα το πράξουν με μεγάλη δυσκολία στην περίπτωση που ο D. Trump είναι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές.

“Μερικές φορές, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο,” είπε χαρακτηριστικά ο 63χρονος John Kasich.

Ο Donald Trump στην ερώτηση αν θα υποστήριζε έναν προεδρικό υποψήφιο που θα ήταν διαφορετικός από τον εαυτό του, απάντησε ότι τελικά θα το έκανε. Στο μεταξύ, ο D. Trump δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον M. Romnei, αποκαλώντας “αποτυχημένο υποψήφιο.”

Στην προοπτική των προκριματικών αναμετρήσεων στη Φλόριντα και στο Οχάιο στις 15 Μαρτίου, ο D. Trump υπεραμύνθηκε των “αλλαγών” στις προεκλογικές του θέσεις, απαντώντας σε σχετικό βίντεο που του παρουσίασαν οι διοργανωτές της συζήτησης, για τα ζητήματα που αφορούν στον πόλεμο του Ιράκ, αλλά και στην υποδοχή προσφύγων από τη Συρία.

“Πρέπει να δείχνεις έναν βαθμό ευελιξίας,”, είπε υπερασπιζόμενος τις πολιτικά μεταλλαγμένες θέσεις του.

Αμέσως , οι M. Rubio και T. Cruz απάντησαν σαρκαστικά: “Ελπίζουμε ότι δε θα δούμε γιογκα πάνω στη σκηνή,” τόνισε ο δεύτερος, με τον Marco Rubio να συμπληρώνει καυστικά: “Είναι πολύ ευέλικτος και ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις...”

Στις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί αν η χθεσινή τηλεμαχία έβλαψε ή τελικά ωφέλησε τον D. Trump.

Παρά το γεγονός ότι τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο ίδιος έχει το μεγαλύτερο αριθμό αναφορών στον Twitter, η ανάλυσή τους δείχνει ότι σε ποσοστό 63%, οι γνώμες που εκφράζονται για τον ίδιο είναι αρνητικές, σύμφωνα με την εταιρία αναλύσεων Brandwatch. Τα στοιχεία αυτά, δείχνουν μία τάση μείωσης της θετικής αποδοχής για τον D. Trump.

Στις δύο τελευταίες τηλεοπτικές αναμετρήσεις των Ρεπουμπλικάνων ο D. Trump είχε ίδιο αριθμό θετικών και αρνητικών αναφορών σε ποσοστό 62,5%

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ