Ο Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας
Διεθνή ΜΜΕ

Ο Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας

Τη χθεσινή αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολλανδή δημοσιογράφο, αναπαρήγαγαν σήμερα τα διεθνή ΜΜΕ με εκτενείς αναφορές στο φραστικό επεισόδιο που στιγμάτισε τη συνέντευξη Τύπου με μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Μαρκ Ρούτε.

Το Reuters αναπαρήγαγε το χθεσινό συμβάν, αναφέροντας «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπερασπίζεται τη μεταναστευτική του πολιτική». Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμά του αναφέρει: 

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σθεναρά υπερασπίστηκε τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής του, κατά τη διάρκεια θερμής συζήτησης με μια δημοσιογράφο που τον κατηγόρησε για «κατάχρηση ναρκισσισμού» κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ολλανδό πρωθυπουργό στην Αθήνα.»

«Καταλαβαίνω ότι στην Ολλανδία έχετε μια νοοτροπία να κάνετε άμεσες ερωτήσεις σε πολιτικούς, την οποία σέβομαι πολύ», είπε. «Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι ότι σε αυτό το γραφείο θα προσβάλλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν υποστηρίζονται από υλικά στοιχεία».

Ο Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Αυτή είναι η πολιτική μας, θα τη στηρίξουμε και δεν θα δεχτώ να κουνήσει κανείς το δάχτυλο σε αυτήν την κυβέρνηση και να την κατηγορήσει για απάνθρωπη συμπεριφορά».

Στα ίδια πλαίσια αναπαρήγαγε το συμβάν και η Deutsche Welle, η οποία έθιξε πρώτα το γεγονός πως η Ελλάδα κατηγορεί ανοιχτά την Τουρκία για διακίνηση μεταναστών.

Αναφορικά με την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση της Ολλανδής δημοσιογράφου, γράφει: Η Μπέουχελ τότε χαρακτήρισε «τρομακτικές» τις συνθήκες για τους μετανάστες στην Ελλάδα με τον Μητσοτάκη να λέει ότι η κυβέρνησή του θα επιμείνει στην «αυστηρή αλλά δίκαιη» πολιτική ασύλου. Καταλήγοντας το δημοσίευμα γράφει: «Η Ελλάδα είναι ένα από τα κύρια σημεία εισόδου μεταναστών στην ΕΕ. Ο Μητσοτάκης (..) έχει εκφράσει στο παρελθόν την απογοήτευσή του που άλλες χώρες της ΕΕ δεν μοιράζονται το βάρος της φιλοξενίας αιτούντων άσυλο».