Ο Π. Σκουρλέτης προαναγγέλλει πάνω από 2.500 προσλήψεις και κατηγορεί την ΝΔ για ανάλγητη στάση

Ο Π. Σκουρλέτης προαναγγέλλει πάνω από 2.500 προσλήψεις και κατηγορεί την ΝΔ για ανάλγητη στάση

Παρά το μπάχαλο που δημιούργησε η κυβέρνηση με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε, μιλώντας στη Βουλή, τη Νέα Δημοκρατία πως θέλει να παραδώσει την καθαριότητα σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Αντιθέτως, όπως προανήγγειλε ο ίδιος η κυβέρνηση θα «ξεκινήσει με 2500 θέσεις εργασίας», οι οποίες θα αφορούν μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα. Παράλληλα, διαφοροποίησε με νομοτεχνική βελτίωση την τροπολογία που κατέθεσε χθες και πλέον δεν θα προβλέπεται όριο ηλικίας για όσους επιθυμούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους στον ΑΣΕΠ.

«Κάποιοι από αυτούς έχουν δουλέψει χρόνια  και πλέον όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Σκουρλέτης, ενώ προσέθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο «είμαστε εντάξει με το Σύνταγμα και ταυτόχρονα δεν είμαστε κοινωνικά ανάλγητοι». Την ίδια ώρα, αποκάλυψε ότι η πρόταση του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι να σταματήσει η απεργία, με την παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ να διαφωνεί και να προτείνει την συνέχιση της απεργίας.

«Γιατί αρνείστε το αυτονόητο. Η ΚΕΔΕ το είπε ξεκάθαρα,  δεν θέλουμε να περάσει η συλλογή των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα. Θέλετε απολυμένους 6.100 ανθρώπους, δεν θέλετε να υπάρξουν μόνιμες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ», αναρωτιόταν ο Π. Σκουρλέτης από το βήμα της Βουλής, την ώρα που έψεγε την αξιωματική αντιπολίτευση για «ανάλγητη και πλήρως αντικοινωνική στάση».  

Αλέξανδρος Διαμάντης

Διαβάστε ακόμα: 

- Μ. Βορίδης: Η ρύθμιση για τους συμβασιούχους είναι φωτογραφική και θα καταπέσει

- Οι τέσσερις δεσμεύσεις του Μαξίμου προς τους συμβασιούχους - Εν αναμονή της απάντησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Φωτογραφία: Sooc

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια