Ο πρόεδρος "δεν είναι ψεύτης" διαβεβαιώνει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Ο πρόεδρος "δεν είναι ψεύτης" διαβεβαιώνει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Ο Donald Trump "δεν είναι ψεύτης", διαβεβαίωσε σήμερα μια εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μετά την ακρόαση του James Comey, του πρώην επικεφαλής του FBI ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

"Μπορώ να δηλώσω μετά βεβαιότητος ότι ο πρόεδρος δεν είναι ψεύτης και, ειλικρινά, αισθάνομαι προσβεβλημένη από αυτήν την ερώτηση", είπε η Sarah Huckabee Sanders, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων –μακριά όμως από τις τηλεοπτικές κάμερες– που είναι διαπιστευμένοι στον Λευκό Οίκο.

Η εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι ο Trump έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι οι εκλογές στις ΗΠΑ διεξάγονται δίκαια και ότι προστατεύονται από τις παρεμβάσεις οποιουδήποτε. "Ο πρόεδρος αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα τις εκλογές", τόνισε.

Κατά την ενημέρωση, η Sanders βεβαίωσε επίσης ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας θα συνεχιστούν μέχρι να επιλυθεί η κρίση στην Ουκρανία.

Ο Trump, ο οποίος δεν είχε αναρτήσει κανένα μήνυμα στο Twitter αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα η γραπτή κατάθεση του Comey, την Τετάρτη, σήμερα δεν απάντησε ευθέως στις "εκρηκτικές" κατηγορίες του τελευταίου αλλά προσπάθησε να εμψυχώσει τους υποστηρικτές του.

Την ίδια στιγμή π Μαρκ Κάσοβιτς, νομικός εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης ποτέ δεν είπε στον πρώην επικεφαλής του FBI, James Comey ότι «χρειάζομαι αφοσίωση, περιμένω αφοσίωση», τονίζοντας ότι ο Trump ποτέ δεν διέταξε είτε πρότεινε «τυπικώς ή ουσιαστικώς» στον Comey να σταματήσει να ερευνά τον οποιοδήποτε, όπως τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Michael Flynn.

Ο Κάσοβιτς, με ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI στην Επιτροπή Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, τόνισε ότι η ακρόαση του Comey θεμελίωσε ότι ο Trump δεν βρίσκεται στο στόχαστρο έρευνας για σύμπραξη με Ρώσους αξιωματούχους ή για απόπειρα παρακώλυσης της έρευνας του FBI.

Κατηγόρησε τον Comey για διαρροές «εμπιστευτικών συνομιλιών» με τον Trump σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου