Ο Schaeuble και ο νέος ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ σε επικοινωνία τους συμφώνησαν να συνεργαστούν

Ο Schaeuble και ο νέος ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ σε επικοινωνία τους συμφώνησαν να συνεργαστούν

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble και ο νέος ομόλογός του των ΗΠΑ Steven Mnuchin είχαν χθες Τετάρτη τηλεφωνική επικοινωνία και συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος στο Βερολίνο.

"Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, οι δύο υπουργοί επανέλαβαν το έντονο ενδιαφέρον τους για μια εποικοδομητική συνεργασία", είπε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Schaeuble προσκάλεσε τον Mnuchin στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 στο Baden-Baden τον Μάρτιο και ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να συμμετάσχει.

Την Τρίτη ο Schaeuble δήλωσε ότι θα επιχειρήσει να αποτρέψει τον αμερικανό ομόλογό του να προχωρήσει σε απορρύθμιση των αγορών έπειτα από την εντολή του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για έλεγχο σημαντικών τραπεζικών κανονισμών, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ μετά την χρηματοπιστωτική κρίση.

Επίσης σήμερα ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Jens Weidmann προειδοποίησε κατά της απόσυρσης των από κοινού συμφωνηθέντων κανονισμών, οι οποίοι υποχρεώνουν τις τράπεζες στη δημιουργία ειδικών κεφαλαιακών αποθεμάτων για την προστασία από μελλοντικές κρίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια