O ΣΥΡΙΖΑ ψηφοθηρεί με τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια
Υπ. Παιδείας

O ΣΥΡΙΖΑ ψηφοθηρεί με τον αριθμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια

Για «λαϊκισμό και ανακολουθίες» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, κατηγορώντας παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «απουσία στοιχείων» στην κροτική που ασκεί σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων στα Πανεπιστήμια.

Απαντώντας σε ανακοίνωση της Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει πως διαφορετικά στελέχη του κόμματος δίνουν άλλους αριθμούς για υποψηφίους που θα μείνουν εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Παράλληλα, το υπουργείο αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αδιαφορώντας για «κάθε ακαδημαϊκό κριτήριο, που συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχή φοίτηση και αποφοίτηση». Συνεχίζει λέγοντας πως για «ψηφοθηρικούς λόγους», εξακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να «πρεσβεύει το δόγμα «κάθε πόλη και Πανεπιστήμιο, κάθε χωριό και Τμήμα».

Τέλος, στην ανακοίνωση του υπουργείου υπογραμμίζεται ότι «επί διακυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκαν ή πανεπιστημιοποιήθηκαν άκριτα πάνω από 100 τμήματα, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, χωρίς πρόνοια για την αντιστοίχιση προγραμμάτων σπουδών, για τους ίδιους τους φοιτητές, για το μέλλον των Ιδρυμάτων».