O Tony Blair προτρέπει σε “ξεσηκωμό” κατά του Brexit

O Tony Blair προτρέπει σε “ξεσηκωμό” κατά του Brexit

O πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας κάλεσε τους αντιπάλους του Brexit να “ξεσηκωθούν” και να παλέψουν για να αλλάξουν την άποψη των Βρετανών για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σε μια ομιλία στα κεντρικά γραφεία του Bloomberg στο Λονδίνο, ο Tony Blair επεσήμανε ότι οι πολίτες που ψήφισαν υπέρ του Brexit δεν γνώριζαν τους ακριβείς όρους μιας εξόδου από την ΕΕ. “Τώρα που οι όροι έχουν αρχίσει να γίνονται ξεκάθαροι έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν άποψη και είναι δική μας αποστολή να τους πείθσουμε προς την κατεύθυνση αυτή”, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Μάλιστα, στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση της Theresa May ότι είναι μια κυβέρνηση “για το Brexit, του Brexit που κυριαρχείται από το Brexit”. O T. Blair κατηγόρησε την Theresa May ότι βρίσκεται κάτω από τον ζυγό στελεχών του κόμματός της που θέλουν πλήρη ρήξη των δεσμών με την ΕΕ. “Ακόμα και όρος “σκληρό Brexit” πρέπει να τροποποιηθεί. Αυτή τη στιγμή η πολιτική της May είναι Brexit με κάθε κόστος. Είναι υποχρέωσή μας να αποκαλύπτουμε αδυσώπητα το κόστος αυτής της επιλογής. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε αλλά ξέρω ότι οι επόμενες γενιές θα μας κρίνουν πολύ αυστηρά αν δεν προσπαθήσουμε.”

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος είχε κάνει εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., θεωρείται από αναλυτές ως η πρώτη σημαντική αντίδραση στην πορεία προς το Brexit ωστόσο οι περισσότεροι κρίνουν ότι ο Τ. Blair δεν έχει το ειδικό βάρος για να αντιστρέψει την πορεία αυτή κυρίως λόγω της υποστήριξης που παρείχε στον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Διαβάστε Περισσότερα