Ο Τσίπρας αναπολεί την «οργή» του 2012 και μιλά για κοινωνική έκρηξη

Ο Τσίπρας αναπολεί την «οργή» του 2012 και μιλά για κοινωνική έκρηξη

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας κατ΄ επανάληψη επενδύσει στις κρίσεις των τελευταίων ετών προκειμένου να υπάρξει «αγανάκτηση» και «οργή» τώρα βάζει τα… λεφτά του στην ακρίβεια. Και ο Αλέξης Τσίπρας στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε χθες το βράδυ αποκάλυψε πως αναπολεί το 2012 και την «οργή» που δημιούργησε το κύμα που τον έφερε στην εξουσία. «Εγώ» είπε «πρέπει να σας πω ότι αυτό το οποίο βλέπω τούτες τις μέρες στην ελληνική κοινωνία έχω να το ξαναδώ από την περίοδο του 2012 εκεί στην κρίση σε ό,τι αφορά την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου»

Η ακρίβεια και ειδικά οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, η κυβέρνηση όμως επιχειρεί μέσα στα όρια του δημοσιονομικού χώρου που διαθέτει να αμβλύνει τις κοινωνικές αδικίες. Τα πακέτα μέτρων που έχουν ανακοινωθεί με κρισιμότερο το τελευταίο επιβεβαιώνει τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να μειωθεί το τελικό κόστος των καταναλωτών.

Παρόλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση έχει σηκώσει τους τόνους με ακραίες αναφορές κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα και να συμπαρασύρει την κοινωνία σε λογικές ανάλογες με αυτές της περιόδου 2011 – 2014. Η ακρίβεια αποτελεί την τελευταία της προσπάθεια, είχαν προηγηθεί άλλες όπως αυτή της κρίσης της πανδημίας που οδήγησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ να μετέχει ακόμη και σε κινητοποιήσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν.

Στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε τους λόγους που καθημερινά σε περιοδείες συνεντεύξεις δηλώσεις και ομιλίες επιχειρεί να πείσει τους πολίτες πως η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί αλλά λειτουργεί υπέρ μιας Ελίτ που δεν κατονομάζει στοχοποιώντας παράλληλα τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ σε μια τακτική δολοφονίας χαρακτήρα.

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ; Τα εξής: «Εγώ πρέπει να σας πω ότι αυτό το οποίο βλέπω τούτες τις μέρες στην ελληνική κοινωνία, έχω να το ξαναδώ από την περίοδο του 2012 εκεί στην κρίση, σε ό,τι αφορά την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου».

Και δεν σταμάτησε εκεί αφού πρόσθεσε ότι «Μπορεί αυτή η αγανάκτηση και η οργή να μην είναι όπως τότε που εκδηλωνόταν σε κινητοποιήσεις, αλλά είναι μια βουβή από ό,τι φαίνεται οργή και αγανάκτηση, αλλά είναι σωρευμένη» ενώ ενέπλεξε εκ νέου τα μέσα Ενημέρωση που αν μη τι άλλο σε καθημερινή βάση έχουν ως κεντρικό θέμα την ακρίβεια και τα τιμολόγια του ρεύματος.

«Τώρα, αυτοί οι οποίοι θέλουν να πιστεύουν ότι επειδή ελέγχουν τη μονοφωνία σχεδόν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα mainstream, είτε με λίστες Πέτσα, είτε με άλλους τρόπους και θα επιβάλλουν και τη μονοχρωμία της εικόνας, δεν γίνεται αυτό. Ας πάνε οι ίδιοι μια βόλτα σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας σε μια αγορά. Ας πάνε μια βόλτα» ανέφερε προσθέτοντας πως «Ξέρετε, δεν έχει 10 εκατομμύρια κομπάρσους η χώρα. Μας είπε χτες η Νέα Δημοκρατία σε μια ανακοίνωση ότι είναι κομπάρσοι. Δεν έχει 10 εκατομμύρια κομπάρσους η χώρα. 10 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε αυτό τον τόπο, έχουν αγανακτήσει με αυτό που ζουν και δεν είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς. Είναι ψηφοφόροι, πολλοί από αυτούς, και της Νέας Δημοκρατίας, όσοι έρχονται και μου μιλάνε. Και ενδεχομένως κάποιοι μπορεί και να μην αλλάζουν, κιόλας. Προφανώς, οι άνθρωποι είναι οι ιδέες τους, οι απόψεις τους, αλίμονο. Αλλά αυτό που ζουν είναι αβίωτο και πιστεύω ότι πολύς κόσμος και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος το αντιλαμβάνεται πια, ακόμη και οι βουλευτές».

Μάλιστα αναφέρθηκε και σε αγανάκτηση των βουλευτών της ΝΔ υποστηρίζοντας πως «Γιατί όταν ο βουλευτής πηγαίνει στην Περιφέρειά του και συνομιλεί με τους ανθρώπους που είναι ψηφοφόροι του και βλέπει την αγανάκτηση, τότε και ο ίδιος ο βουλευτής έχει αγανάκτηση. Άμα βλέπει τα golden boys να βολεύονται με 8-10 χιλιάρικα και 360 χιλιάρικα το χρόνο και να φτιάχνουν βίλες, ενώ αυτός που είναι εκλεγμένος παίρνει 5 χιλιάρικα, -όχι ότι δεν τα βγάζει πέρα με τα 5 χιλιάρικα της Βουλής- αλλά βλέπει τις αντιφάσεις, το σκάνδαλο που γίνεται εδώ».

Και κατέληξε δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του τακτικής αλλά και της ελπίδας για μια κοινωνική έκρηξη αγανάκτησης λέγοντας ότι «νομίζω ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης, το Μέγαρο Μαξίμου, ότι αυτό δεν μαζεύεται ούτε με λίστες Πέτσα, ούτε με καναλάρχες, ούτε τίποτα. Διότι είναι κοινωνική οργή που μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη»