Ο Τζ. Πάιατ διαψεύδει ότι μίλησε για ρωσική ανάμειξη στις ελληνικές εκλογές

Ο Τζ. Πάιατ διαψεύδει ότι μίλησε για ρωσική ανάμειξη στις ελληνικές εκλογές

Σε διάψευση της δήλωσης ότι έχει δει αποδείξεις που επιβεβαιώνουν την προσπάθεια της Ρωσίας να παρέμβει στις επικείμενες εκλογές της Ελλάδας προχώρησε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, σε ανάρτησή του στο twitter.

Σημειώνεται πως ο Τζ. Πάιατ δήλωσε εχθές ότι «δεν μπορώ να σας πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπάθειας ανάμιξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας», με τη δήλωση αυτή να μεταφέρεται ως «μπορώ τώρα να σας πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπάθειας ανάμιξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας». 

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Νικόλας Βαφειάδης, ζήτησε συγνώμη, σημειώνοντας πως θα δημοσιευτεί η σωστή δήλωση. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Αμερικανός πρέσβης έκρουσε «καμπανάκι» για επιθέσεις παραπληροφόρησης, ενόψει των ευρωεκλογών, αναφερόμενος σε ρωσικά παραδείγματα. 

«Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους περί χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα, τις ρωσικές προσπάθειες περί την Ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη», δήλωσε. 

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου, Ντέιμον Γουίλσον, επεσήμανε πως «οι εκλογές είναι στόχος επιχειρήσεων ξένων μυστικών υπηρεσιών. Το έχουμε δει συστηματικά από τη Ρωσία και σε κάποιο βαθμό από το Ιράν και ενίοτε και από την Κίνα».

(Το αρχικό βίντεο)

 

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς