"Όχι" Γαβρόγλου στο ξεψήφισμα της τροπολογίας - Τώρα υποστηρίζει ότι ισχύουν όσα ζητούν οι βουλευτές

"Όχι" Γαβρόγλου στο ξεψήφισμα της τροπολογίας - Τώρα υποστηρίζει ότι ισχύουν όσα ζητούν οι βουλευτές

Δεν κάνει δεκτή την τροπολογία των 28 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Γαβρόγλου, ισχυριζόμενος ότι στην πράξη ισχύουν όσα ζητούν οι βουλευτές.

Πριν από μια εβδομάδα περίπου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έδιναν το πράσινο φως τόσο στα μέτρα όσο και σε άλλες ρυθμίσεις. Σήμερα με τροπολογία τους, 28 εξ αυτών ζητούν τροποποίηση ρύθμισης που συμπεριλαμβανόταν σε αυτό σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, οι 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν αποσαφηνίσεις στο άρθρο που έδινε τις αρμοδιότητες για τα πειθαρχικά παραπτώματα εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και την επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών, σε τριμελή Επιτροπή που συγκροτείται από πρωτοδίκες και έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ.

Οι ίδιοι προτείνουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τα πειθαρχικά παραπτώματα να έχουν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, δηλαδή, τα υπηρεσιακά συμβούλια.«Τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αιτιολογική έκθεση.

Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους υπογράφοντες βρίσκονται η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη και οι διατελέσαντες στο υπουργείο Παιδείας Νίκος Φίλης, Τάσος Κουράκης και Σία Αναγνωστοπούλου. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στο άρθρο 56 που αφορούσε στην κρίση της καταγγελίας σύμβασης ιδιωτικού εκπαιδευτικού από τριμελή Επιτροπή, είχε διαφοροποιηθεί μόνο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, για να τιμήσει τη μνήμη του αδερφού της που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα και μέχρι το θάνατό του ήταν πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Διαβάστε ακόμα:

- Στ. Θεοδωράκης για βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Και με την καρέκλα και με την επανάσταση