Οι ανεμβολίαστοι γίνονται διολιοφθορείς της ζωής συνανθρώπων τους

Οι ανεμβολίαστοι γίνονται διολιοφθορείς της ζωής συνανθρώπων τους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι τα τακτικά χειρουργεία μειώθηκαν κατά 80%, αφού οι ΜΕΘ αφιερώθηκαν μονομερώς στους ασθενείς με κορονοϊό.

Και Γιατρός του Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, γράφει: «Για μια ακόμη φορά η κλινική μας κλείνει αφού μετατρέπεται σε κλινική Covid. Σύνολο νοσηλευθέντων στην κλινική το 2020: 3.110…

Που θα νοσηλευτούν όλοι αυτοί οι ασθενείς; Που θα πάνε οι ασθενείς με ΙΦΝΕ, με κίρρωση, με αιμορραγίες πεπτικού, με κακοήθεις του πεπτικού, οι ασθενείς που χρειάζονται να κάνουν ERCP ή να αφαιρέσουν ένα πολύποδα;

Εσένα ρωτάω μάγκα μου που δεν εμβολιάζεσαι γιατί θα κάνεις ό,τι θέλεις το σώμα σου. Εσένα βρε που η απόφασή σου δεν επηρεάζει κανέναν άλλον. Εσένα που άκουσες τον πνευματικό σου, τον δόκτωρα Βόβολη, ή τον Γρηγόριο Πετράκο. Εσένα που κάνεις την επανάστασή σου» ( σ.σ. δεν αναφέρουμε το όνομα του ιατρού γιατί στο παρελθόν δέχτηκε δεκάδες υβριστικά αλλά και απειλητικά μηνύματα από αντιεμβολιαστές).

Τις τελευταίες ημέρες απασχόλησε τον τύπο και σόσιαλ μίντια η απόφαση του ηθοποιού Σερβετάλη να κατέβει η παράσταση που πρωταγωνιστούσε, γιατί μετά τα νέα μέτρα, δεν ήθελε να παίζει «μόνο για εμβολιασμένος, αφού η τέχνη είναι για όλους». Ο ίδιος ήταν ανεμβολίαστος στην παράσταση, μετά από προτροπή του… πνευματικού του! Αδυνατούσε να συμμετέχει σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων.

Δεν μας ενδιαφέρει ο εν λόγω ως πρόσωπο, αλλά ως αντίτυπο αυτών που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες εκεί έξω. Και δεν αναφερόμαστε σε όσους απλώς φοβούνται να εμβολιαστούν - αν και είναι πλέον αδικαιολόγητοι, μετά από 7 δισ. δόσεις σε όλο τον πλανήτη.

Αναφερόμαστε στην συνομοταξία των αποφασισμένων αντιεμβολιαστών, που εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες αλλά τους ενώνει το αδιόρατο νήμα αντισυστημικού ανορθολογισμού.

Κάποιοι αιχμαλωτισμένοι στον ιστό της αραχλιασμένης μεσαιωνικής θρησκοληψίας, ανακηρύσσουν ειδικούς σε ιατρικά και λοιμωξιολογικά θέματα, τους… πνευματικούς τους.

Είναι κατανοητή η αναζήτηση στήριξης στο μεταφυσικό από την ανθρώπινη ύπαρξη, όταν δεν την γεμίζουν τα εγκόσμια. Ακατανόητο γίνεται όταν επιτρέπει στο μεταφυσικό να εισβάλει, να επηρεάζει και να προσδιορίζει θέματα δημόσιας ζωής. Να έχει άποψη για θέματα ιατρικής και δημόσιας υγείας.

Άλλοι ιδεολογικοποιούν τα εμβόλια και τις απαγορεύσεις. Από την εποχή του πρώτου μνημονίου είχαν να εμφανιστούν τόσοι… συνταγματολόγοι στα σόσιαλ μίντια. Οι κατηγορίες περί φασισμού και χούντας η οποία διαχωρίζει τους πολίτες, τους υποβιβάζει, τους θεωρεί κατώτερους, τους αφαιρεί δικαιώματα, ποδοπατά την ελευθερία τους, κοντεύουν να γίνουν mainstream. Ο παραλληλισμός με τη ναζιστική Γερμανία και το «αστέρι στο πέτο», είναι το επιδόρπιο κάθε αδιέξοδης συζήτησης.

Υπάρχει και η διαχρονική «αριστερή» άποψη, να είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, όπως και το να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές. Να επιταχθούν δε λέμε, αλλά όσο ο εμβολιασμός παραμένει σε αυτά τα επίπεδα, θα γίνουν και αυτές μονοθεματικές για τον Covid, παρατώντας στην μοίρα τους τους υπόλοιπους ασθενείς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει πάνω από 750 κρεβάτια για Covid από ιδιωτικές κλινικές στην Βόρεια Ελλάδα και αντίστοιχα και στην Αττική καθώς και την αξιοποίηση των δομών του ιδιωτικού τομέα».

Είναι λύση όμως ο πολλαπλασιασμός των ΜΕΘ; Την απάντηση δίνει ο προαναφερθείς ιατρός: «Για να προλάβω και το επιχείρημα «να έκαναν παραπάνω κλίνες», θα αναφέρω απλά ότι σε ΜΙΑ από τις κλινικές Covid του νοσοκομείου μας χθες, νοσηλεύονταν 22 ασθενείς, 20 ανεμβολίαστοι και 2 εμβολιασμένοι (ο ένας εκ των οποίων 100 χρονών και με 1.000 προβλήματα υγείας).

Αν το σύνολο του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί, χθες στην ίδια κλινική θα νοσηλεύονταν με το ζόρι 3 (ολογράφως τρεις) ασθενείς, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάγκη να κλείσουν και άλλες κλινικές. Και εν τέλει, το νόημα είναι να έχεις 100.000 κρεβάτια για υποδεχτείς τους ανθρώπους που θα φτάσουν να χρειάζονται δύο μάσκες και 30 λίτρα οξυγόνο για να κρατάνε κορεσμό 90%. Το νόημα είναι να μη φτάσουν σε αυτή την κατάσταση».

Ο αντιεμβολιασμός και η άρνηση των μέτρων, όποιο λόγο και να επικαλούνται, καταντούν δολοφονικοί εναντίον ασθενών ευάλωτων συνανθρώπων μας, που χρειάζονται τις ΜΕΘ για να κρατηθούν στη ζωή.