Οι διακινητές ανοίγουν τον «Μεσογειακό διάδρομο»

Οι διακινητές ανοίγουν τον «Μεσογειακό διάδρομο»

Οι διακινητές ετοιμάζουν ένα νέο εναλλακτικό «διάδρομο» μέσω της ανατολικής Μεσογείου. Οι διαδρομές θα ξεκινούν από την Τουρκία και την Ελλάδα και θα οδηγούν στην Ιταλία, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).

Οι πρόσφυγες αναζητούν όλο και περισσότερο εναλλακτικές διαδρομές προκειμένου να καταφέρουν να περάσουν στη βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με την FAS οι διακινητές θα ξεκινήσουν τη μεταφορά προσφύγων στις αρχές Απριλίου χρησιμοποιώντας ψαροκάικα και μικρά εμπορικά πλοία. Το κόστος αυτής της διαδρομής, μέσο Αττάλειας και Μερσίνης, θα κοστίζει στους πρόσφυγες μεταξύ 3.000 και 5.000 ευρώ.     

Ωστόσο, οι πρόσφυγες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες για να εισέλθουν στις επιθυμητές χώρες καθώς όλο και περισσότερες από αυτές κλείνουν τα σύνορά τους.  

Μερικοί από τους διακινητές θα «προσφέρουν» μέχρι και δύο δρομολόγια την εβδομάδα και τουλάχιστον ένας από αυτούς δήλωσε πως θα μεταφέρει έως και 200 άτομα με ένα σκάφος. Επίσης, ζήτησαν από τους προσφυγές και μετανάστες να παραμένουν κρυμμένοι στο αμπάρι μέχρι να φτάσουν σε διεθνή ύδατα.

Εκτός από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Τουρκία και την Ελλάδα, εκτιμάται πως εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν να περάσουν στην Ιταλία από τη Λιβύη, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών έχουν φτάσει στη χώρα εφέτος 14.000 πρόσφυγες και μετανάστες.   

 

Διαβάστε ακόμη:

Η Γερμανία καταδικάζει το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου