Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλουν απάνθρωπη συμπεριφορά του προέδρου του

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλουν απάνθρωπη συμπεριφορά του προέδρου του

Σε καταγγελίες για καταχρηστική και απάνθρωπη συμπεριφορά του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, σε βάρος εργαζομένων στο Κέντρο οι οποίοι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού. 

Μάλιστα, το Σωματείο υποστηρίζει ότι τα δύο περιστατικά που αναφέρει στην ανακοίνωση καταδεικνύουν «τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. διοικεί τον Οργανισμό», με την «ανήθικη και απάνθρωπη συμπεριφορά, διαχωρισμό των υπαλλήλων σε ημετέρους και μη, διχαστικές πρακτικές, ψεύδη και απόκρυψη της αλήθειας προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι γνωστό τόσο σε όλους εμάς που εργαζόμαστε στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. όσο και στη Διοίκηση, ότι μεταξύ ημών των Εργαζομένων, υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα που περνάνε τον δικό τους Γολγοθά, βιώνουν τον συνεχή και καθημερινό τους αγώνα για να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τα προβλήματα υγείας τους. Μερικά από αυτά τα άτομα μπόρεσαν και κατήγγειλαν την απάνθρωπη συμπεριφορά του Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., σπάζοντας την σιωπή και το μαρτύριο που βίωσαν.

Η μία περίπτωση είναι αυτή της οροθετικής υπαλλήλου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., που στερήθηκε την πολύτιμη αντιρετροϊκή της θεραπεία για τρεις ολόκληρες ημέρες, όταν ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και ιατρός στο επάγγελμα, της αρνήθηκε την απλή είσοδό της στο γραφείο, προκειμένου αυτή να πάρει τα φάρμακα της που είχε αφήσει εκεί, με την αιτιολογία ότι είχε τελειώσει το συμβατικό ωράριο της υπηρεσίας. Έφτασε δε στο σημείο να εξαπολύσει ασύστολα ψεύδη σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η άλλη περίπτωση είναι αυτή της καρκινοπαθούς υπαλλήλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στην οποία ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και βεβαίως ιατρός στο επάγγελμα αρνήθηκε την χορήγηση αδείας άνευ αποδοχών , προκειμένου να συνεχίσει την εξειδικευμένη θεραπεία της στο εξωτερικό και παρόλο που είχε επισημανθεί τόσο από την ίδια όσο και από την άμεσα προϊσταμένη της το πρόβλημα υγείας επιθετικού καρκίνου που αντιμετωπίζει μαζί με όλο το ιατρικό της ιστορικό.

Η ανήθικη και απάνθρωπη αυτή συμπεριφορά καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. διοικεί τον Οργανισμό. Η αυταρχική συμπεριφορά, ο διαχωρισμός των υπαλλήλων σε ημετέρους και μη, οι διχαστικές πρακτικές που υιοθετεί, τα ψεύδη και η απόκρυψη της αλήθειας προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, τον περιγράφουν και τον ακολουθούν σε όλη την πορεία της Διοικήσεώς του, ως Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Ευτυχώς που στο τέλος πάντα η αλήθεια λάμπει…

Όλοι οι Εργαζόμενοι όχι απλά από συναδελφική αλληλεγγύη αλλά και από ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και στον δικαστικό αγώνα που πλέον έχουν ξεκινήσει.»

Διαβάστε ακόμα:

- Αναβολή της συζήτησης στο Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ - Καταγγελίες για «πολάκειο διαδικασία» απολύσεων