ΟΗΕ: Καταδικάζει την ταπεινωτική μεταχείριση των 92 μεταναστών
shutterstock
shutterstock

ΟΗΕ: Καταδικάζει την ταπεινωτική μεταχείριση των 92 μεταναστών

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) αναφέρει ότι «είναι βαθιά λυπημένη από τις συγκλονιστικές αναφορές και εικόνες» 92 ατόμων που βρέθηκαν στα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας απογυμνωμένοι..

«Καταδικάζουμε μια τέτοια σκληρή και ταπεινωτική μεταχείριση και ζητούμε πλήρη έρευνα για αυτό το περιστατικό», ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Twitter. 

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης,  σε δηλώσεις του σημείωσε πως έχει ζητήσει και θα δει την ερχόμενη Δευτέρα  τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ήδη ενημερώσει και τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα κάνει έναν κύκλο επαφών και «θα δείξω τις φωτογραφίες, ενώ έχουμε κι άλλο υλικό, όπως βίντεο».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «η Τουρκία έχει βρεθεί σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση καθώς αυτοί οι 92 βρέθηκαν από την ίδια τη Frontex η οποία επιβεβαίωσε το περιστατικό. Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχώς, βρέθηκαν αντικείμενο εξευτελιστικής συμπεριφοράς στην Τουρκία και στάλθηκαν προς την Ελλάδα.