ΟΗΕ: Οι κατηγορίες κατά του Trump για σεξουαλική παρενόχληση πρέπει να ακουστούν

ΟΗΕ: Οι κατηγορίες κατά του Trump για σεξουαλική παρενόχληση πρέπει να ακουστούν

Οι γυναίκες που κατηγόρησαν τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά «πρέπει να ακουστούν», δήλωσε χθες η Αμερικανίδα μόνιμη αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Nikki Haley.

Ο Trump καυχήθηκε ότι μπορούσε να φιλά και να χουφτώνει γυναίκες χωρίς τη θέλησή τους εξαιτίας του ότι ήταν διάσημος, σύμφωνα με ένα βίντεο του 2005, η μετάδοση του οποίου, τον Οκτώβριο του 2016, έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές, προκάλεσε σκάνδαλο.

Ο Trump και ο Λευκός Οίκος απέρριψαν τις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά που διατύπωσαν εις βάρος του περισσότερες από δέκα γυναίκες.

«Οι γυναίκες που κατηγορούν κάποιον όποιος κι αν είναι αυτός πρέπει να ακουστούν. Πρέπει να ακουστούν και πρέπει κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους» δήλωσε η Haley στο CBS όταν ρωτήθηκε για τις κατηγορίες αυτές εναντίον του Τραμπ.

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή του Λευκού Οίκου, η εκλογή του Trump στην προεδρία έβαλε τελεία σε αυτές τις κατηγορίες και έκλεισε τον φάκελο.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι εκλογές σημαίνουν πως αυτή η υπόθεση έχει κλείσει, η Haley απάντησε: «αυτό θα αποφασιστεί. Ξέρω πως εξελέγη αλλά (…) οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται πάντα ότι μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και οφείλουμε όλοι να είμαστε πρόθυμοι να τις ακούσουμε».

Οι αποκαλύψεις, στις αρχές Οκτωβρίου, για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του κινηματογραφικού παραγωγού Harvey Weinstein άνοιξαν τον δρόμο σε κατηγορίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων εις βάρος πολλών ανδρών εξουσίας στους κύκλους της ψυχαγωγίας, των ΜΜΕ, του πολιτισμού αλλά και της πολιτικής.

Τρία μέλη του Κογκρέσου παραιτήθηκαν πρόσφατα έπειτα από παρόμοιες κατηγορίες και η υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για τη Γερουσία στην Αλαμπάμα Roy Moore κινδυνεύει εξαιτίας κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων κοριτσιών πριν από πολλές δεκαετίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ