Οικονομική βοήθεια 97.000 ευρώ στην Ελλάδα για τις φωτιές ανακοίνωσε ο Ζάεφ

Οικονομική βοήθεια 97.000 ευρώ στην Ελλάδα για τις φωτιές ανακοίνωσε ο Ζάεφ

Την παροχή οικονομικής βοήθειας ύψους 6 εκατ. δηναρίων στα ελληνικά κυβερνητικά όργανα, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο που θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα συντονίζει τις διαδικασίες για την αποστολή κατάλληλης ανθρωπιστικής βοήθειας.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός κ. Ζάεφ εξέφρασε τη θλίψη του λαού για τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική. « Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στον φιλικό ελληνικό λαό και το βαθύ πένθος για τις χαμένες ζωές όλων των οικογενειών που έχασαν τους αγαπημένους τους και τους φίλους τους σε αυτή την τρομερή τραγωδία» έγραψε στο twitter.

 

Συλλυπητήρια από τον δήμαρχο Σκοπίων

Την αμέριστη συμπαράστασή τους για τη δοκιμασία που περνά η Αττική, καθώς και την πρόθεσή τους για άμεση συνδρομή βοήθειας, μέσω της Αθήνας, προς τις πληγείσες περιοχές, εξέφρασε νωρίτερα στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο δήμαρχος Σκοπίων Petre Shilegov, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του.