Οικονόμου: Δουλειά της κυβέρνησης είναι να στηρίζει το Σύστημα Υγείας

Οικονόμου: Δουλειά της κυβέρνησης είναι να στηρίζει το Σύστημα Υγείας

Δουλειά της κυβέρνησης, είναι να στηρίζει το Σύστημα Υγείας, να κρατά όρθια την κοινωνία και ανοιχτή την οικονομία και όχι να τσακώνεται με τους επιστήμονες, ούτε να χρησιμοποιεί μελέτες για να κάνει προπαγάνδα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Επισήμανε πως η μελέτη αναδεικνύει ζητήματα «που δεν τα βλέπουμε πρώτη φορά» και τα οποία έχει επισημάνει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η έρευνα δεν ήταν σε γνώση της κυβέρνησης, τα στοιχεία όμως που ανέφερε ήταν προφανώς γνωστά.

Όπως είπε η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτική ανασχεδιασμού του ΕΣΥ με επίκεντρο την επαρχία όπου υπάρχει πρόβλημα. Σημείωσε πως γίνεται ό,τι χρειάζεται για να στηριχθεί το ΕΣΥ ώστε να καμφθούν οι ανισότητες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι έχει επισημανθεί από την πρώτη στιγμή πως όσο πιο πιεσμένο είναι το ΕΣΥ τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι απώλειες, για αυτό το σημαντικό είναι να προστατευθεί ο κόσμος για να μη νοσήσει.

Νωρίτερα μιλώντας στον Ant1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «κηλίδα που τον βαραίνει» το χθεσινό περιστατικό στη Βουλή που οδήγησε στη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ  και σημείωσε πως αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου και είναι χαρακτηριστικό της τοξικές αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος δε στην κριτική που ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι χαρακτηριστικό είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την Κυβέρνηση ότι δεν προσλαμβάνει 800 γιατρούς σε κρίσιμες ειδικότητες, την ώρα που αυτοί προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ.