Οικονόμου: Επιστροφή στην εργασία την επομένη της πρώτης δόσης για τους υγειονομικούς

Οικονόμου: Επιστροφή στην εργασία την επομένη της πρώτης δόσης για τους υγειονομικούς

Με τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας οι υγειονομικοί που θα εμβολιαστούν με την πρώτη δόση θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους και στην εκτέλεση των καθηκόντων τους από την πρώτη ημέρα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος ανέφερε πως προχωρούν και οι διαδικασίες για άμεσες προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά. Τι είπε για σχολεία - ΑΕΙ.

Η κυβέρνηση επιχειρεί με τον τρόπο αυτό αφενός να πείσει τους υγειονομικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν έστω με την πρώτη δόση ώστε να η αναστολή εργασίας που έχει επιβληθεί να αρθεί αφετέρου να μειώσει τα κενά και τις «αρρυθμίες» που σύμφωνα με τον Γ. Οικονόμου, καταγράφονται και που όπως χαρακτηριστικά είπε ήταν αναμενόμενες. Μάλιστα ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία για προσλήψεις έκτακτου υγειονομικού προσωπικού, διευκρίνισε πάντως ότι ο αριθμός των ανεμβολίαστων είναι κάτω του αρχικώς αναμενόμενου.

Έκανε λόγο για έναν δυναμικό αριθμό διαρκώς μειούμενος όπως τουλάχιστον καταγράφεται και απέφυγε να δώσει ένα ακριβές νούμερο εξ αιτίας αυτού του γεγονότος.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη λειτουργίας σχολείων και Πανεπιστημίων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην ανάγκη να ακολουθηθούν ακριβώς τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που ισχύουν κάνοντας έκκληση σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές και γονείς παιδιών άνω των 12 να ενταχθούν στο πρόγραμμα Ελευθερίας και στους εμβολιασμούς.

Σημείωσε πάντως ότι η ανάγκη για δια ζώσης εκπαίδευση καθιστά επιτακτική την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων ώστε να λειτουργήσουν τα ΑΕΙ και τα σχολεία υπό πλήρη υγειονομική ασφάλεια. Δεν παρέλειψε πάντως να τονίσει ότι η ανταπόκριση που υπάρχει και σε αυτές τις κατηγορίες βαίνει διαρκώς αυξανόμενη.