Οικονόμου: Με πειθώ για τον εμβολιασμό θα θωρακιστούμε απέναντι στην Όμικρον που έρχεται

Οικονόμου: Με πειθώ για τον εμβολιασμό θα θωρακιστούμε απέναντι στην Όμικρον που έρχεται

Θετικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι οι πολίτες εμβολιάζονται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνοντας πάντως ότι το ΕΣΥ δέχεται μεγάλη πίεση. Μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πείθει τους ανθρώπους ότι πρέπει να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίνει η επιστήμη και να θωρακιστούν απέναντι σε βαριά νόσηση αλλά και τη μετάλλαξη Όμικρον.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι στην ηλικιακή ομάδα 60 και άνω, μετά την επιβολή της υποχρεωτικότητας, μέχρι στιγμής έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν εμβολιαστεί γύρω στους 130.000-140.000, κάνοντας λόγο για ικανοποιητικό ρυθμό εμβολιασμών. 

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι στη διάσταση της διευκόλυνσης, πάνω από 300 κινητά συνεργεία εμβολιασμού, εδώ και μήνες, βρίσκονται σε όλη την Επικράτεια, κυρίως στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, ότι έχουν γίνει περίπου 37.000-38.000 εμβολιασμοί κατ’ οίκον και θα γίνουν και πολύ περισσότεροι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «βλέπουμε καθημερινά ανθρώπους να φεύγουν, που αν είχαν κάνει το εμβόλιο, οι πιθανότητες να μη νοσούσαν βαριά και να είναι στη ζωή θα ήταν πολύ περισσότερες, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που έχουμε από τις Μ.Ε.Θ. και από τις μελέτες  που έχουν γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο».

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και δεν χρειάζεται να προστεθεί κάτι άλλο. Διευκρίνισε ότι το πλαίσιο αυτό στηρίζεται στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, στο πώς θα κινούμαστε στους δημόσιους χώρους, εάν είμαστε εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο testing και ότι μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου μπορεί κάθε πολίτης να προμηθευτεί ένα self-test, είτε είναι εμβολιασμένος είτε ανεμβολίαστος, για να ελέγξει την επιδημιολογική του κατάσταση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις θρησκευτικές λειτουργίες στους ναούς είπε ότι τόσο η Εκκλησία όσο και η Πολιτεία κάνουν ό,τι περνάει απ’ το χέρι του καθενός, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα, χωρίς να υποδαυλίζουμε αχρείαστες εντάσεις. 

Για τα περί VIP Μ.Ε.Θ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για VIP ΜΕΘ, είπε ότι οι ίδιοι οι γιατροί το διέψευσαν καθώς αυτοί οι ισχυρισμοί, όπως τόνισε, είναι αδιανόητοι και πέρα από κάθε λογική. 

Σε ό,τι αφορά τη στάση της Αντιπολίτευσης για το θέμα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι καλέσαμε τον κ. Τσίπρα, και «τον ξανακαλώ  σήμερα, να μας υποδείξει έναν γιατρό, όχι δύο, ούτε δέκα, έναν γιατρό που αποφάσισε ποιος θα πάει σε Μ.Ε.Θ., μετά από πολιτική εντολή», σημειώνοντας πως «σε μια φορτισμένη περίοδο που χάνεται κόσμος κάθε μέρα, δεν μπορεί να έρχεσαι και για μικροπολιτικούς ή λαϊκίστικους λόγους, ή συντεχνιακούς λόγους, να δηλητηριάζεις ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου «όταν πας με μισόλογα ν’ αγκαλιάσεις αυτού του τύπου τις καταγγελίες και να τις υποστηρίξεις, οφείλεις εάν θέλεις να είσαι υπεύθυνος και σοβαρός, να πεις ότι «εγώ εντόπισα αυτόν τον συγκεκριμένο γιατρό, που μετά από πολιτική παρέμβαση πήρε αυτή την απόφαση και έβαλε αυτόν τον ασθενή στη Μ.Ε.Θ.», κάνοντας λόγο για γελοιότητες.