Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για Γαλάτσι, «ειρηνικά» καδρόνια και στο νέο βίντεο
Πηγές υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ολοκληρώνεται η ΕΔΕ για Γαλάτσι, «ειρηνικά» καδρόνια και στο νέο βίντεο

Στη φάση ολοκλήρωσης είναι η ΕΔΕ για το περιστατικό της 1ης Νοεμβρίου στο Γαλάτσι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σε περίπου έναν μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ η υπηρεσία βρίσκεται σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Πρόκειται για υπό διερεύνηση περιστατικό που έλαβε χώρα την 1η Νοεμβρίου του 2020, στην περιοχή της Λαμπρινής, και μετά από καταγγελίες ότι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε πολίτες που ήταν σε καφετέρια, κατά τη διάρκεια πορείας και με αφορμή βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.  

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το νέο βίντεο για το Γαλάτσι δεν έχει τίποτα καινούργιο να προσθέσει, ενώ, όπως σημειώνεται, όλως περιέργως ξεκινά κι αυτό όταν η αστυνομία προβαίνει σε συλλήψεις. «Παρόλα αυτά ακόμα και σε αυτό το βίντεο υπάρχουν «ειρηνικά» καδρόνια και κράνη», επισημαίνουν οι πηγές του υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση με «26 σταχυολογημένα ψέματα, ανακρίβειες, fake news, μισές αλήθειες και συκοφαντίες από τα άφθονα Δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία». Για το περιστατικό στο Γαλάτσι ανέφερε:

«Όταν άνδρες των ΜΑΤ τον Νοέμβρη ψέκαζαν πεντάχρονο παιδί με τη μητέρα του σε έφοδό τους σε καφετέρια στο Γαλάτσι».

Ψέμα: οι άνδρες των ΜΑΤ ψέκασαν πεντάχρονο παιδί και τη μητέρα του σε έφοδο σε καφετέρια.

Αλήθεια: Υπήρξε μη προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Ανδρέα συγκεντρώθηκαν 50 άτομα με κουκούλες και ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια. Αστυνομικοί προσπάθησαν επανειλημμένως να πείσουν τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς χρησιμοποιώντας εκτός από τα κοντάρια, τραπέζια και καρέκλες από κατάστημα εστίασης. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί. Συνελήφθησαν 13 άτομα. Στη διάρκεια των επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων αερίου μία φορά. Μετά δύο ώρες από τα επεισόδια αναφέρθηκε ότι δύο ανήλικα παιδιά με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή 2 ώρες μετά τη χρήση δακρυγόνων) διαμαρτυρήθηκαν για ενοχλήσεις στο λαιμό. Καμία επίθεση λοιπόν, κανένας ψεκασμός σε βάρος πεντάχρονου και μητέρας από την ΕΛΑΣ.