Ομάδα επιχειρηματιών αγοράζει το 25% των μετοχών της Ελλάκτωρ από την Farallon

Ομάδα επιχειρηματιών αγοράζει το 25% των μετοχών της Ελλάκτωρ από την Farallon

Έκλεισε σύμφωνα με πληροφορίες το deal μεταβίβασης των μετοχών της Ελλάκτωρ που έχει υπό τον έλεγχο της η το Fund Farallon Capital Management. Ομάδα επιχειρηματιών συμφωνήθηκε να αποκτήσει το 25% του μετοχικού κεφαλαίου του κατασκευαστικού ομίλου οι οποίες ήταν ενεχυριασμένες στη Farallon από τους αδελφούς Καλλιτσάντση οι οποίοι φαίνεται πως σε αυτή τη φάση, αποχωρούν μετοχικά από την εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι αδερφοί Καλλιτσάντση είχαν δανειστεί από το αμερικανικό fund Farallon πάνω από 50 εκατ. ευρώ για να πάρουν τον έλεγχο της Eλλάκτωρ το 2018, θέτοντας ενέχυρο το σύνολο του 25,58% του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχουν. H πώληση των μετοχών από την Farallon δεν απαιτούσε τη σύμφωνη γνώμη των αδερφών Καλλιτσάντση, καθώς η πώληση του 25% γίνεται από το κοινό σχήμα που ελέγχει τις μετοχές της Pemanoaro.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φαίνεται να αλλάζει τις ισορροπίες στην Ελλάκτωρ αλλά και στην επόμενη μέρα σε σχέση και με τους Ολλανδούς της Reggeborgh Invest οι οποίοι ελέγχουν απευθείας το 4,96% και έχουν συμφωνία call option για να αποκτήσουν μέχρι τα μέσα Μαρτίου του 2021 το 12,55% της συμμετοχής του Λεωνίδα Μπόμπολα στην εταιρεία. Το σίγουρο είναι ότι η μετοχική και διοικητική ανατροπή στην εταιρεία είναι σε εξέλιξη και οι παράγοντες διαφοροποιούνται διαρκώς.