Ομπάμα, Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, Πελόζι, Ρόμνεϊ, Κάρτερ συγχαίρουν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

Ομπάμα, Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, Πελόζι, Ρόμνεϊ, Κάρτερ συγχαίρουν τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ

Παράγοντες στις ΗΠΑ με μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιδρούν στην ανακοίνωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, αναφέρει με ανάρτησή της στο twitter: «Κρατήσαμε την Δημοκρατία! Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν για την νίκη του για την ψυχή της χώρας μας. Συγχαρητήρια στην Καμάλα Χάρις, που γράφει ιστορία. Είναι ώρα να γιατρέψουμε και να μεγαλώσουμε μαζί.E pluribus unum"», επισημαίνει χαρακτηριστικά η Πελόσι.

Με γραπτή του δήλωση ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, συγχαίρει Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις για την εκλογή τους. 

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος από το να συγχαρώ τον επόμενο μας πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, και την επόμενη Πρώτη Κυρία, Τζιλ Μπάιντεν» έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Είμαστε τυχεροί που ο Τζο έχει αυτό που χρειάζεται για να γίνει Πρόεδρος», συνέχισε ο Ομπάμα και εξήγησε: «Διότι όταν θα μπει στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, θα αντιμετωπίσει μια σειρά από ασυνήθιστες προκλήσεις που δεν έχει ποτέ ένας νέος Πρόεδρος – μια πανδημία που μαίνεται, ένα άνισο σύστημα οικονομίας και δικαιοσύνης, μια δημοκρατία σε κίνδυνο και ένα κλίμα σε κίνδυνο», τονίζει.

«Η Αμερική μίλησε, η δημοκρατία νίκησε», αναφέρει σε μήνυμά του ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

«Τώρα έχουμε έναν εκλεγμένο πρόεδρο και έναν εκλεγμένο αντιπρόεδρο που θα μας υπηρετήσει όλους και θα μας ενώσει. Συγχαρητήρια στον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις για τη σημαντική νίκη σας!» συμπλήρωσε.

Η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών  το 2016 για την προεδρία, αναφέρει: «Οι ψηφοφόροι μίλησαν και επέλεξαν Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις. Πρόκειται για μία ιστορική εκλογή, μία αποκήρυξη του Τραμπ και μία νέα σελίδα για την Αμερική. Σας ευχαριστώ όλους όσοι βοηθήσατε να συμβεί αυτό. Εμπρός, μαζί.»

Ο γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ, ήταν σήμερα ο πρώτος εξέχων Ρεπουμπλικανός που συνεχάρη τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει σε αυτό το στάδιο παραδεχθεί την ήττα του.

Η Αν, η σύζυγος του Μιτ Ρόμνεϊ, «και εγώ απευθύνουμε τα συγχαρητήριά μας στον εκλεγέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στην εκλεγείσα αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις», ανθρώπους «καλών προθέσεων και θαυμαστού χαρακτήρα» γράφει ο γερουσιαστής της Γιούτα, που ασκεί συχνά κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ.

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ δημοσίευσε μια δήλωση που συγχαίρει τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις.

Σε αυτή αναφέρει δε πως προσβλέπει στη «θετική αλλαγή» που θα φέρουν οι δυο τους.

«Συγχαίρουμε τους φίλους μας, Τζο Μπαίντεν και Καμάλα Χάρις. Είμαστε περήφανοι για την καλή εκστρατεία τους και ανυπομονούμε να δούμε τη θετική αλλαγή που φέρνουν στο έθνος μας».