Οπλισμένος άνδρας συνελήφθη στο Λονδίνο έξω από το κοινοβούλιο

Οπλισμένος άνδρας συνελήφθη στο Λονδίνο έξω από το κοινοβούλιο

 

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα καθώς σε βάρος του υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, αφού αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο και διαπιστώθηκε ότι είχε επάνω του μαχαίρια.

Ο ύποπτος είναι ηλικίας περίπου 30 ετών και συνελήφθη σε έναν κεντρικό δρόμο, ανάμεσα στο κοινοβούλιο και την επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού Τheresa May. Κατηγορείται ότι σκόπευε να διαπράξει ή να υποκινήσει τρομοκρατικές επιθέσεις και επίσης για οπλοκατοχή.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνές τους. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πλέον "άμεση απειλή", και ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στο επεισόδιο.

Φωτογραφίες που τράβηξε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δείχνουν τρία μεγάλα μαχαίρια στο έδαφος, κοντά στο σημείο της σύλληψης και άνδρες της σήμανσης να ερευνούν τον χώρο.

Ένας ρεπόρτερ του BBC έγραψε εξάλλου στο Twitter ότι είδε δύο μαχαίρια πεσμένα στο έδαφος στο Γουάιτχολ και το ένα από αυτά ήταν ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού. Επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει γίνει μια σύλληψη και δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που βρισκόταν μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο είπε ότι είδε ένοπλους αστυνομικούς και άνδρες της σήμανσης στο Γουάιτχολ, έναν κεντρικό δρόμο όπου στεγάζονται πολλά υπουργεία.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την κυκλοφορία κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ, την κατοικία της πρωθυπουργού Theresa May, χωρίς να διευκρινίσουν τον λόγο.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, δεν βρισκόταν στην επίσημη κατοικία της, στην Ντάουνινγκ Στριτ, όταν σημειώθηκε το επεισόδιο στο Γουάιτχολ, ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Η εκπρόσωπος της Τheresa May είπε ότι η πρωθυπουργός ενημέρωθηκε για το επεισόδιο.

Μετά το επεισόδιο η αστυνομία έκλεισε τις κεντρικές πύλες του κοινοβουλίου, ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε μόλις έναν μήνα αφότου ένας Βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ παρέσυρε με το αυτοκίνητό του πεζούς στη γέφυρα του Γουεστμίνστερ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, και στη συνέχεια επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι έναν αστυνομικό φρουρό του κοινοβουλίου.

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ