Ώρα Αποφάσεων: Θέατρο η διαπραγμάτευση - απόλυτη συνθηκολόγηση χωρίς κανένα όφελος

Ώρα Αποφάσεων: Θέατρο η διαπραγμάτευση - απόλυτη συνθηκολόγηση χωρίς κανένα όφελος

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν διαθέτει ούτε σχέδιο, ούτε κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος, ούτε έχει συμμαχίες και πάνω απ'' όλα αξιοπιστία για να διαπραγματευτεί με τους εταίρους, σύμφωνα με την Ώρα Αποφάσεων.

«Παρά την τραγική ήττα της το καλοκαίρι του 2015, με αποδοχή ενός σκληρού μνημονίου και δήλωση περί αυταπάτης, η κυβέρνηση Τσίπρα συνέχισε να πορεύεται με απειλές εναντίον των δανειστών για εσωτερική κατανάλωση και, τελικά, υποτασσόμενη στις αξιώσεις τους», τονίζεται σε ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης. Όπως επισημαίνεται, παρά τις προειδοποιήσεις να κλείσει γρήγορα την αξιολόγηση, η κυβέρνηση συνέχισε το αργόσυρτο θέατρο των δήθεν διαπραγματεύσεων, που δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η συνθηκολόγηση στη μονιμοποίηση των μνημονίων, χωρίς να εξασφαλίσει έστω κάτι ελάχιστο για το χρέος και την ανάπτυξη.

«Τώρα εκλιπαρεί για "μία κάποια λύση" για το χρέος, όποια και να είναι αυτή, για να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία. Η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει να του φορέσουν φέσι είναι δηλωτική της αναμενόμενης ήττας. Όμως, το φέσι το έχει ήδη φορέσει με αυτά που ψήφισε», σημειώνει η Ώρα Αποφάσεων και προτείνει:

«Η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει ένα θέατρο που δεν κόβει πια εισιτήρια και να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση, εξασφαλίζοντας τίποτα λιγότερο από τη δόση για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της χώρας και τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα ρευστότητας της ΕΚΤ. Είναι αναγκαίο, πλέον, για τη χώρα, να καταθέσει ένα πλαίσιο για την άμεση προσέλκυση επενδύσεων και την επιτάχυνση όσων καρκινοβατούν με δική της ευθύνη. Ταυτόχρονα, πρέπει να καταθέσει ένα δικό της ρεαλιστικό σχέδιο για συνολική διευθέτηση του χρέους, ώστε να πάψει αυτό να χρησιμοποιείται ως η κουρτίνα που κρύβει την αδυναμία της να κυβερνήσει».

Επίσης, η Ώρα Αποφάσεων καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τη δική τους αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, καθώς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από την αδυναμία Τσίπρα να κυβερνήσει, όπως υποστηρίζει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου: SOOC

Διαβάστε Περισσότερα