ΟΣΕΘ: Ένταξη 100 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων την επόμενη διετία

ΟΣΕΘ: Ένταξη 100 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων την επόμενη διετία

Νέο πρόγραμμα δρομολογίων για τον νομό Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου (ΟΣΕΘ) ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες συνωστισμού σε κρίσιμες λεωφορειακές γραμμές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες ο στόλος των οχημάτων που θα κυκλοφορούν στην πόλη θα ανέρχεται σε περίπου 530 οχήματα. Παράλληλα, υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι πλέον, καθημερινά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν περισσότερα από 450 οχήματα (αύξηση 40%), ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 ο αριθμός τους μετά βίας έφτανε τα 320 οχήματα.

Έμφαση θα δοθεί στις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν την περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης «όπου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ενδεικτικά, προσπάθειες αποσυμφόρησης θα γίνουν - μεταξύ άλλων - για τις γραμμές 19 (Κορδελιό - Ν. Σ. Σταθμός), 20 (Μενεμένη - Αριστοτέλους), 21 (Εύοσμος - Αριστοτέλους), 23 (Ν. Σ. Σταθμός - Συκιές), 25 (Νεάπολη - Βενιζέλου), 26 (Καλλιθέα - Πλατεία Ελευθερίας), 27 (Σταυρούπολη - Πανεπιστήμιο), 29 (Πολίχνη - Αριστοτέλους), 32 (Κάτω Ηλιούπολη - Αριστοτέλους) και 34 ('Ανω Ηλιούπολη – Αριστοτέλους).

Τέλος, ανακοινώθηκε η ένταξη περί των 100 ηλεκτρικών λεωφορείων μέσα στην επόμενη διετία, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς επίσης και η διενέργεια μελέτης για τη δημιουργία ενός ενιαίου, αυτόματου συστήματος κομίστρου.

«Σε μεγάλο βαθμό και με τη συνεργασία καταρχάς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αλλά όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πετύχαμε τον στόχο που είχαμε θέσει πριν 13 μήνες για την αύξηση των οχημάτων που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο στη Θεσσαλονίκη», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης, υπογραμμίζοντας ότι «τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ενταχθούν στον ΟΑΣΘ επιπλέον οχήματα, τόσο από τη μίσθωση με leasing, όσο και από το χρησιδάνειο του δήμου Θεσσαλονίκης».

«Με την αύξηση του στόλου είμαστε πλέον σε θέση να προχωρήσουμε σε σχεδιασμό και βελτιώσεις του προγράμματος των δρομολογίων ώστε, όταν θα έχουμε χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, οι επιβάτες να μην συνωστίζονται», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας.