Οταν ο Sokratis ξαναβρήκε μπροστά του την Αρσεναλ...

Οταν ο Sokratis ξαναβρήκε μπροστά του την Αρσεναλ...

Η πρώτη συνάντηση του Παπασταθόπουλου με την Άρσεναλ, τη νύχτα της Πέμπτης,  είχε μεγάλες δόσεις αμηχανίας. Μέχρι να το καταλάβει και να το διαχειριστεί ο Sokratis,  πέρασε ένα ολόκληρο ημίχρονο. Σ αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός είχε φάει ένα γκολ, ένα δοκάρι, κάμποσες ευκαιρίες και γενικά η άμυνά του δεν πατούσε καθόλου καλά. Ο ίδιος, σχεδόν αόρατος στην αρχή. Οι κάμερες έφυγαν γρήγορα από πάνω του και ασχολήθηκαν με το ίδιο το παιχνίδι, καθώς ο τηλεσκηνοθέτης καταλάβαινε ότι δεν άξιζε και τόσο τον κόπο. Έβλεπε  πως δεν υπήρχαν συναισθήματα για να καταγράψει. Λίγες και οι κουβέντες με τους χθεσινούς συμπαίκτες και σημερινούς αντιπάλους. Περισσότερο με τον Ομπαμεγιάνγκ, με τον οποίο έτυχε να βρεθούν ταυτόχρονα, πρώτα στη Ντόρτμουντ και μετά στην Άρσεναλ. 

Ο Παπασταθόπουλος θυμάται το πρώτο τους ραντεβού έξω από το προπονητικό κέντρο. Είχε φτάσει μ ένα 500αράκι Fiat που έφερε από την Ιταλία -το αυτοκίνητο που αγόρασε με τα πρώτα λεφτά που έβγαλε από το ποδόσφαιρο και το διατηρεί ακόμα σαν ενθύμιο. Και ξαφνικά είδε τον Ομπα να σκάει μύτη με μια πανάκριβη "Ferrari ή Porsche, δεν θυμάμαι καλά". Έδεσαν αμέσως, επειδή μιλούσαν και οι δύο ιταλικά κι αυτό κρατάει, κατά κάποιο τρόπο, ακόμα. 

Στο ματς, τον είχε απέναντι - απέναντι, όπως στο... εκπαιδευτικό δίτερμα παλαιότερα. Δύσκολο... Δεν είναι και λίγο, ενάμιση μήνα αφότου φεύγεις από μία ομάδα να σου τυχαίνει ως αντίπαλος, ενώ δεν έχεις προσαρμοστεί ακόμη στο νέο σου περιβάλλον. Μη μας διαφεύγει, ότι ο Σωκράτης άφησε πίσω του πολλούς φίλους. 

Ο κόουτς Αρτέτα που τον έδιωξε, απέφυγε μεν να πει ότι ήταν καλός ποδοσφαιριστής, αλλά μίλησε για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα, τονίζοντας το πόσο δημοφιλής ήταν εκεί. "Αγαπήθηκε απ όλους και ήταν ευχάριστο να δουλέψω μαζί του. Είναι επαγγελματίας και ξέρει τι προσπαθούμε να κάνουμε. Απλά δεν υπήρχε η μαγική φόρμουλα για να μείνει".

Ο ίδιος δεν φαίνεται διατεθειμένος να συντηρήσει οποιαδήποτε κόντρα μαζί του. Ξέρει πως θα ήταν ανώφελο και δεν θα τον βοηθούσε σε τίποτα οποιαδήποτε αντιπαράθεση: "Δεν έχω να αποδείξω τίποτα στον Αρτέτα ή σε κάποιον άλλο", είχε πει όταν τον έστειλαν να προπονείται με τους πιτσιρικάδες της ομάδας. "Δούλεψα με κάποιους από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο". 

Στην ίδια γραμμή κι αυτές τις μέρες που οι Λονδρέζοι ρεπόρτερ τον ξαναβρήκαν στην Αθήνα: "Δεν είναι του παρόντος". Απ όσο φαίνεται, έκλεισε το κεφάλαιο με ήσυχο τρόπο οπότε και να θέλει κάποιος, δεν μπορεί πλέον να το συντηρήσει.