Ουκρανία: Κατηγορεί τους Ρώσους για χρήση βομβαρδιστικών μακράς εμβέλειας στην Μαριούπολη

Ουκρανία: Κατηγορεί τους Ρώσους για χρήση βομβαρδιστικών μακράς εμβέλειας στην Μαριούπολη

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ δήλωσε την Παρασκευή ότι, για πρώτη φορά από την έναρξη της εισβολής, η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας για να επιτεθεί στο λιμάνι της Μαριούπολης.

Ο Μοτουζιάνικ είπε ότι η Ρωσία επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην κατάληψη των πόλεων Ρουμπιζίνιε, Πόπασνα και της Μαριούπολης, όπως αναφέρει το Reuters.   

Νωρίτερα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι προκάλεσε πλήγμα σε εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων στο Κίεβο. Η κίνηση έρχεται μετά τη βύθιση του ρωσικού πλοίου Moskva, στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Κίριλ Κιρίλο, 38 ετών, εργαζόμενος σε συνεργείο αυτοκινήτων στο Κίεβο, ανέφερε στο Reuters ότι είδε τρεις εκρήξεις σε βιομηχανικό κτίριο, οι οποίες προκάλεσαν πυρκαγιά που αργότερα έσβησαν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι απέκρουσε τις ρωσικές επιθέσεις στην πόλη Ποπάσνα και Ρουμπίζνε, βόρεια της Μαριούπολης. Οι αναφορές δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι οδομαχίες συνεχίζονται στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, την οποία οι ρωσικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να καταλάβουν πλήρως.

Πρόσθεσε δε ότι διεξάγονται μάχες γύρω από το εργοστάσιο Ίλιτς της Μαριούπολης, καθώς και στην περιοχή του λιμανιού.