Π. Σκουρλέτης για επιπλέον μέτρα: Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη νομιμοποίηση να κινηθεί σε άλλες κατευθύνσεις

Π. Σκουρλέτης για επιπλέον μέτρα: Η κυβέρνηση δεν διαθέτει τη νομιμοποίηση να κινηθεί σε άλλες κατευθύνσεις

"Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό στον ελληνικό λαό πριν της εκλογές του Σεπτεμβρίου και με αυτή έννοια η κυβέρνηση διαθέτει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί εντός του πλαισίου της, δεν διαθέτει όμως τη νομιμοποίηση να κινηθεί σε άλλες κατευθύνσεις", τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του και απαντώντας στο ερώτημα γιατο αν υπάρχει θέμα εκλογών σε περίπτωση αδιεξόδου στη διαπραγμάτευση.

Στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews" αναφέρει ότι "ενδεχόμενη υιοθέτηση των θέσεων του ΔΝΤ για τη λήψη των προληπτικών μέτρων θα ισοδυναμούσε με καταστρατήγηση εκ μέρους των θεσμών της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού. Θα ακύρωνε τις θετικές επιπτώσεις στην ίδια την οικονομία από την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μιας και θα αμφισβητούσε την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του εφαρμοζόμενου προγράμματος. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό".

Για το αν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών σημειώνει πως "ασφαλώς και δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Παρατηρώ τελευταία πως, ανεπιτυχώς και αυτός, γίνεται αντικείμενο μιας προσπάθειας αποδόμησης από εξωθεσμικά κέντρα και πολιτικούς αντιπάλους.

Τέλος στην ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που παίρνει χάνει την ψυχή του, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει ότι "αυτό που αναγνωρίζει ο κόσμος είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που με ρωτάτε. Με ειλικρίνεια απέναντι στον κόσμο, σε δύσκολες συνθήκες, παλεύουμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα, αλλά και για να δημιουργήσουμε τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας. Ποτέ δεν διεκδικήσαμε την πατρότητα της λιτότητας και σε καμία περίπτωση δεν εμπνεόμαστε από τις αρχές του αγοραίου νεοφιλελευθερισμού. Φιλοδοξούμε να εκπροσωπούμε την Αριστερά της εποχής μας, που στοχεύει στο σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας.