Π. Σκουρλέτης: Στο Ελληνικό οι αρχαιολόγοι προστατεύουν την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά

Π. Σκουρλέτης: Στο Ελληνικό οι αρχαιολόγοι προστατεύουν την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλούσε πολιτικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Ελληνικού, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης έδινε από το βήμα της Βουλής ψήφο εμπιστοσύνης στους αρχαιολόγους. «Οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να προστατεύσουν την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, καταρρίπτοντας το αφήγημα της κυβέρνησης για επενδύσεις.

Όπως προσέθεσε, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» στις επενδύσεις «αλλά με σεβασμό στους κανόνες και τους νόμους». Ουσιαστικά και σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση ακολουθεί το δόγμα «Σκουριές», στο οποίο προβάλλουν επιχειρήματα περί… νομιμότητας, μολονότι ουσιαστικά αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν υπάρχει η πολιτική βούληση.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Π. Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη υπενθυμίζοντας ότι ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πάει στις Σκουριές και είχε μιλήσει για παραδεισένιο δάσος. «Θα κάνω τα πάντα να προστατευθεί το δάσος είχε πει ο Κυρ. Μητσοτάκης, όλα αυτά τα έχουμε ξεχάσει», κατέληξε ο Π. Σκουρλέτης.

Αλέξανδρος Διαμάντης