ΠΑΜΑΚ: Ουρές έξω από τις πύλες - Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα

ΠΑΜΑΚ: Ουρές έξω από τις πύλες - Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα

Ουρές σχηματίστηκαν το πρωί έξω από τις πύλες του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, καθώς οι φοιτητές περίμεναν με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή τα αποτελέσματα του rapid test και τις ταυτότητες τους, ώστε να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις. Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα. 

Συγκεκριμένα, αρκετοί φοιτητές, οι οποίοι από νωρίς το πρωί στήθηκαν σε ουρές προκειμένου να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή και του αρνητικού rapid test, ώστε να παρακολουθήσουν διά ζώσης τα μαθήματά τους, έμειναν εκτός του κτιρίου λόγω έλλειψης αιθουσών, σε συνδυασμό με τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού, αρκούμενοι και πάλι στην παρακολούθηση των παραδόσεων μέσω τηλεκπαίδευσης.

Το παραπάνω μεταφέρει μιλώντας στο GRTimes και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Στυλιανός Κατρανίδης, σημειώνοντας επιπλέον ότι «αυτό συνέβαινε και παλαιότερα, καθώς οι φοιτητές είναι τριπλάσιοι από το δυναμικό των αιθουσών».

«Δεχόμαστε δύο χρονιές φοιτητών: τους περυσινούς πρωτοετείς, αλλά και τους φετινούς», λέει συγκεκριμένα ο κ. Κατρανίδης, προσθέτοντας ότι οι ιθύνοντες του πανεπιστημίου αποφεύγουν να κρατήσουν όρθιους φοιτητές στις αίθουσες, όπως συνέβαινε παλαιότερα, λόγω των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα προβλήματα σταδιακά αποκαθίστανται και τις επόμενες ημέρες η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί.