Πανελλαδικές 2021: Πώς το παράλληλο μηχανογραφικό δίνει περισσότερες επιλογές στους υποψηφίους

Πανελλαδικές 2021: Πώς το παράλληλο μηχανογραφικό δίνει περισσότερες επιλογές στους υποψηφίους

Περισσότερες επιλογές και προοπτικές σε ειδικότητες που έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας δίνει το παράλληλο μηχανογραφικό, που για πρώτη φορά φέτος έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή της η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πρόκειται για περισσότερες επιλογές με επαγγελματική αποκατάσταση, πραγματικές προοπτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι βαθμολογίες ειδικών μαθημάτων και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, ενώ έχουν αποσταλεί και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνο των υποψηφίων, σε όσους το είχαν αιτηθεί.

Επίσης, ανακοινώθηκαν και τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων ειδικών μαθημάτων στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Όπως προκύπτει από την στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων, πάνω από τη βάση έγραψε το 94,21% των υποψηφίων στο ελεύθερο σχέδιο, το 89,70% στο γραμμικό, το 75,26% στα αγγλικά, το 86,80% τα γαλλικά, το 86,69% στα γερμανικά, το 78,89% στα ιταλικά, το 92,27% στα ισπανικά, το 51,30 στην αρμονία και το 84,42% στον έλεγχο των μουσικών ακουστικών ικανοτήτων.

Αντιστοίχως, αρίστευσε (βαθμολογία από 18 έως 20) το 3,59% στο ελεύθερο σχέδιο, το 23,99% στο γραμμικό, το 2,08% στα αγγλικά, το 8,74% στα γαλλικά, το 23,63% στα γερμανικά, το 15,56% στα ιταλικά, το 45,86% στα ισπανικά, το 0,65% στην αρμονία και το 19,81% στον έλεγχο των μουσικών ακουστικών ικανοτήτων.

Αναλυτικά στην ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας αναφέρει τα εξής:

«Ακόμα περισσότερες επιλογές για τα παιδιά μας, για να ανακαλύψουν τον δρόμο που τους ταιριάζει περισσότερο, για να έχουν πραγματικές προοπτικές στη ζωή τους, αξιοποιώντας τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους

Φέτος, για πρώτη φορά, θα έχουν τα παιδιά μας τη δυνατότητα να συμπληρώσουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε ΑΕΙ ή/και μηχανογραφικό σε εισαγωγή σε Δημόσιο ΙΕΚ για ειδικότητες σε μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας:

  • Web designer - developer
  • Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
  • Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας
  • Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Περισσότερες επιλογές με επαγγελματική αποκατάσταση, πραγματικές προοπτικές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας».