Πάνω από 2% υποχώρησε ο Nikkei

Πάνω από 2% υποχώρησε ο Nikkei

Οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν την αντίδραση της αγοράς στα κινεζικά εμπορικά οικονομικά στοιχεία που ήταν βελτιωμένα σε σχέση με τα αναμενόμενα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei υποχώρησε 2,35%, οδηγώντας τις απώλειες μεταξύ των μεγάλων αγορών της περιοχής καθώς οι μετοχές της Fast Retailing υποχώρησαν περισσότερο από 6%. Ο δείκτης Topix υποχώρησε 1,69%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έχασε 3,81% ενώ στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έχασε 2,16%, ενώ αντίθετα ο Shenzhen Component παρουσίασε άνοδο 1,46%.

Οι εξαγωγές της Κίνας σε δολάρια αυξήθηκαν κατά 3,9% από έτος σε έτος τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων τη Δευτέρα. Ήταν πάνω από τις προσδοκίες για άνοδο 3,2% από τους αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.

Οι εισαγωγές της Κίνας σε δολάρια παρέμειναν αμετάβλητες τον Απρίλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, καλύτερη από την αναμενόμενη πτώση 3%, σύμφωνα με το Reuters.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε 1,14% ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε 1,18%. Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 1,26%.

«Έχουμε προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει πτώση», είπε ο Steve Brice, επικεφαλής επενδύσεων στην Standard Chartered Wealth Management, στο «Street Signs Asia» του CNBC τη Δευτέρα.

«Αν κοιτάξετε τους δείκτες… από την σκοπιά της αγοράς, αυτή η πτωτική τάση εμφανίζεται επίσης και αυτή είναι συνήθως μια ευκαιρία αγοράς», είπε ο Brice.