Παπαευαγγέλου: Ο εμβολιασμός θα μας προστατεύσει και από την Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Ο εμβολιασμός θα μας προστατεύσει και από την Όμικρον

Ο εμβολιασμός θα μας προστατεύσει και από την παραλλαγή Όμικρον, τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Παράλληλα, κάλεσε σε εγρήγορση ενόψει των γιορτών, τήρηση μέτρων αυτοπροστασίας, καθώς και διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. 

Η ίδια, έκανε λόγο για αποκλιμάκωση της πανδημίας αυτή την εβδομάδα, με μείωση των νέων κρουσμάτων κατά 14%. Ευοίωνο είναι το γεγονός ότι μειώθηκαν οι νοσηλείες και διασωληνώσεις, πρόσθεσε. 

Ως προς τα νέα δεδομένα για τις επιπτώσεις της Όμικρον, ανέφερε ότι ήδη βρίσκεται παντού και θα επικρατήσει, καθώς η μεταδότητά της είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του κορονοϊού.

Στην Ελλάδα, σημείωσε ότι δέκα κρούσματα καταγράφηκαν χθες και ακόμη τρία σήμερα.

«Κλείστε ραντεβού για εμβολιασμό»

 

Όσοι έχετε νοσήσει και θεωρούσατε τον εαυτό σας ασφαλή, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού για τον εμβολιασμό σας, υπογράμμισε η Β. Παπαευαγγέλου. Η αναμνηστική δόση και ο συνδυασμός νόσησης και εμβολιασμού προσφέρουν ισχυρή προστασία, τόνισε. 

«Να μην καθυστερείτε. Όλοι οι ενήλικες πηγαίνετε να κάνετε την αναμνηστική σας δόση», είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας. 

«Ο εμβολιασμός θα μας προστατεύσει και από την παραλλαγή Όμικρον. Δεν κινδυνεύουμε από το εμβόλιο αλλά από τον κορονοϊό», επανέλαβε.

Οι έφηβοί μας, μάς έδειξαν τον δρόμο. Ως προς τον εμβολιασμό για παιδιά 5 - 11 ετών, ανέφερε ότι ξεκίνησε χθες με περισσότερο ενθουσιασμό από το αναμενόμενο.

Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να απομονωθούμε στα σπίτια σας, αλλά να παραμείνουμε σε εγρήγορση, κατέληξε η Β. Παπαευαγγέλου.