Παραδοχή ΥΠΕΘΑ: Σύζυγοι υπουργών ταξιδεύουν με κυβερνητικά αεροσκάφη

Παραδοχή ΥΠΕΘΑ: Σύζυγοι υπουργών ταξιδεύουν με κυβερνητικά αεροσκάφη

Στην παραδοχή ότι σύζυγοι υπουργών έχουν ταξιδέψει με τα κυβερνητικά αεροσκάφη Gulfstream, Embraer 145 και Embraer Legacy την τριετία 2015-2018, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας δαπανήθηκαν 9,69 εκατ. ευρώ για τις πτήσεις.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου Βουλευτή Γιώργου Αμυρά, ο Ευ. Αποστολάκης παραθέτει αναλυτικά τα στοιχεία για τις πτήσεις των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών την εν λόγω τριετία, χωρίς ωστόσο να απαντά γιατί εγκρίθηκε η μεταφορά συζύγων υπουργών σε ταξίδια προς το εξωτερικό ή να δίνει στοιχεία για την ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία είχε δημοσιοποιήσει το liberal.gr από τον Δεκέμβριο, το συνολικό κόστος των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών από το 2015 μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 ανήλθε στα 9.698.721 ευρώ, για 2.032,4 ώρες πτήσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Αμυράς υπογράμμισε ότι «τα κυβερνητικά αεροσκάφη δεν είναι αεροσκάφη αναψυχής και ούτε προσφέρονται για shopping therapy των συζύγων των υπουργών», δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων, μέχρι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να αποκαλύψει την ταυτότητα των εξωκυβερνητικών προσώπων που επέβαιναν στα κυβερνητικά αεροσκάφη.

υπεθα