Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για τα ανασφάλιστα οχήματα ώστε να μην πληρώσουν πρόστιμο

Παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου για τα ανασφάλιστα οχήματα ώστε να μην πληρώσουν πρόστιμο

Την απόφαση να δοθεί παράταση μέχρι στις 14 Ιουλίου προκειμένου όσοι επιθυμούν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους γλιτώνοντας το πρόστιμο των 250 ευρώ έλαβε η κυβέρνηση. Το αλαλούμ που προκλήθηκε με πρόστιμα σε όσους είχαν καταθέσει πινακίδες απασχόλησε την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με τον πρωθυπουργό να ζητάει άμεση λύση. Εν τέλει αποφασίστηκε και εγκρίθηκε να δοθεί η ολιγοήμερη παράταση, ενώ όσοι έχουν ήδη καταβάλλει το πρόστιμο των 250 ευρώ εφόσον ασφαλίσουν τα οχήματά τους εντός της νέας προθεσμίας θα τους επιστραφεί με την διαδικασία του συμψηφισμού των χρεών προς το δημόσιο.

Αποφασίστηκε επίσης να ενημερωθούν εκ νέου και να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Συγκοινωνιών και να διασταυρωθούν με τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιριών και του Υπουργείου Οικονομικών. Όσοι δεν ασφαλίσουν τα οχήματά τους εντός της νέας προθεσμίας  το πρόστιμο θα επιβληθεί κανονικά .

Υπενθυμίζετε ότι ο υφυπουργός Υποδομών και Περιβάλλοντος Ν.Μαυραγάνη τόνισε ότι ένα όχημα να θεωρείται ασφαλισμένο με την καταβολή του ασφαλίστρου και όχι με την είσπραξή του από την ασφαλιστική εταιρεία. Πρότεινε, δε,  να δέχονται οι εταιρείες δόσεις για τα ασφάλιστρα, ενώ για όσους έχουν πληρώσει ήδη το πρόστιμο ανέφερε ότι είτε θα επιστραφεί είτε θα συμψηφιστεί. Συμπλήρωσε, τέλος, ότι ανέρχονται σε 10.700 όσοι έχουν καταβάλει το πρόστιμο.

Αλέξανδρος Διαμάντης