Παρέμβαση εισαγγελέων για τους «θεματοφύλακες» - Έρευνα και για εγκληματική οργάνωση

Παρέμβαση εισαγγελέων για τους «θεματοφύλακες» - Έρευνα και για εγκληματική οργάνωση

Νέα μεγάλη εισαγγελική έρευνα διενεργείται από τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία των προϊσταμένων τους, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλου, αντίστοιχα, για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» μετά την αρπαγή του γυμνασιάρχη στην Πιερία την περασμένη Παρασκευή. Τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν μέχρι και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών αφορά στη δράση της ομάδας και στην περιοχή της Αττικής, μολονότι δρουν κυρίως, στη Βόρεια Ελλάδα.  

Τα διερευνώμενα αδικήματα

 

 Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι πολύ σοβαρά και φθάνουν μέχρι τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα, οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλα όπως διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, ξεκινά ποινική έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια της πόλης, με διερευνώμενα αδικήματα εκείνα της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοκατοχής.

Φωτογραφίες με όπλα

 

Οι παρεμβάσεις ήρθαν μετά από δημοσίευμα στη Real News με φωτογραφίες, όπου μέλη της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» κρατούν πολεμικά όπλα και φορούν στολές παραλλαγής. 

Φέρονται μάλιστα να οργανώνουν εκπαιδεύσεις στρατιωτικού τύπου. Οι δύο εκπαιδευτές της ομάδας φέρονται να έχουν σχέση και με την οργάνωση του Ιερού Λόχου στη Θεσσαλονίκη.

«Ενημερώνουμε, μηνύουμε, παρεμβαίνουμε»

 

«Ενημερώνουμε, μηνύουμε, καλούμαστε, όταν δεν γίνεται αυτό παρεμβαίνουμε. Όταν παρανομεί το κράτος και τα λοιπά πηγαίνεις εκεί», διαμηνύουν οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Τα μέλη της ομάδας κυκλοφορούν με διακριτικά στα ρούχα τους, κάνουν εφόδους σε νοσοκομεία, εμβολιαστικά κέντρα και σχολεία, απειλούν με μηνύσεις και παρενοχλούν όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους, δεν τηρούν τα μέτρα για την πανδημία.

Έχουν εφεύρει την επονομαζόμενη ιερά δήλωση την οποία καλούν τα μέλη τους να καταθέσουν. Ταυτόχρονα, φορούν στολές και κυκλοφορούν με αυτοκίνητα τα οποία έχουν μετατρέψει σε περιπολικά. Οργανώνονται μέσω διαδικτύου και λειτουργούν διάφορα επονομαζόμενα «υπουργεία Θεραπειών» σε Αράχωβα, Σάμο και Ικαρία.