Παρέμβαση της εισαγγελέως του Α.Π στη μη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Α.Π στη μη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Στην υπόθεση της απόρριψης του αιτήματος του πολυισοβίτη αρχιεκτελεστή τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, για χορήγηση άδειας, παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα,  λίγο μετά την απόρριψη του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, με ομόφωνο βούλευμά του, η κ. Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δ. Κουφοντίνα, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Ακόμη, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και, όπως έχει δηλώσει, δεν προτίθεται να σταματήσει.

Σε περίπτωση κατά την οποία η κ. Δημητρίου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος.

Η κίνηση αυτή έρχεται τη στιγμή που ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει επιτεθεί στους δικαστές που έλαβαν τις σχετικές αποφάσεις με δήλωσή του στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα».

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη ακροαριστερές ομάδες προχωρούν σε καταδρομικές επιθέσεις προαναγγέλλοντας κλιμάκωση αλλά και πορείες υπέρ του Δ. Κουφοντίνα.