Το Πάσχα ισχύει ό,τι και τις άλλες μέρες
Ν. Χαρδαλιάς για μέτρα

Το Πάσχα ισχύει ό,τι και τις άλλες μέρες

Υπευθυνότητα και τήρηση των μέτρων ζήτησε ο Νίκος Χαρδαλιάς από τους πολίτες, διευκρινίζοντας πως για την ημέρα του Πάσχα θα ισχύουν οι περιορισμοί που είναι σε εφαρμογή και τις άλλες ημέρες.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται» τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε μέρες. «Ισχύουν όλα τα μέτρα στο ακέραιο. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε ό,τι έχουμε πετύχει με θυσίες τις τελευταίες εβδομάδες», τόνισε. 

Στη συνέχεια, ανέφερε πως «δεν προβλέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια συγγενών και φίλων τις ημέρες του Πάσχα, δεν προβλέπεται τέτοιος λόγος μετακίνησης. Η αστυνομία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όπου κρίνει απαραίτητο. Είναι απαραίτητο να συνεχίσουν οι συμπολίτες να υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Πολιτείας».

Για την άρση των μέτρων υπογράμμισε ότι θα πρέπει να μην υπάρχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτά «Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κούραση αλλά έχουμε δρόμο για την άρση των μέτρων. Η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν δούμε ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτά τα μέτρα».

Τόνισε ακόμη πως τα μέτρα ισχύουν έως τις 27 Απριλίου και ζήτησε υπομονή μέχρι τότε.

Επιπλέον ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων που φτάνουν στη χώρα μας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της εντατικοποίησης των ελέγχων σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες από 236 οχήματα.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται για δέκα ημέρες η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Πτολεμαϊδας και ότι παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου ο περιορισμός της κίνησης πολιτών στις παραλιακές της Πάτρας και του Βόλου.