Πέντε εκατ. ευρώ δίνει η Βουλή για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών

Πέντε εκατ. ευρώ δίνει η Βουλή για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών

Έκτακτη ενίσχυση -«λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών- θα λάβει από τη Βουλή το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το ποσό θα φτάσει τα 5.000.000 ευρώ, τα οποία είχαν εξοικονομηθεί από τον προϋπολογισμό του 2016 και ο Νίκος Βούτσης είχε δεσμευτεί ότι άμα χρειαστούν θα τα διαθέσει για τους πρόσφυγες- μετανάστες.

Συνεπώς ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στις 22.5 έστειλε σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών στη οποία ζητείται η ενίσχυση του Υπουργείου με το ποσόν των πέντε εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000,00€) σε συγκεκριμένους Κωδικούς Αριθμούς Εξόδων (ΚΑΕ), λόγω της σημαντικής αύξησης των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανταποκρίθηκε άμεσα στο σχετικό αίτημα και αποδέσμευσε τα χρήματα. Να σημειωθεί, πάντως, ότι παραμένει άγνωστο σε ποιες δράσεις θα διοχετευτεί το ποσό, δεδομένου ότι η απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια δεν το προσδιορίζει επακριβώς.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική απόφαση του Ν. Βούτση λήφθηκε στις 23.12.2016, με τα χρήματα να μεταφέρονται  από τον προϋπολογισμό της Βουλής στην Υπηρεσία Διάθεσης Ευρωπαϊκών και Λοιπών Πιστώσεων.

Αλέξανδρος Διαμάντης