Πεντέλη: Βρέθηκε φιάλη οξυγόνου στην περιοχή της πυρκαγιάς

Πεντέλη: Βρέθηκε φιάλη οξυγόνου στην περιοχή της πυρκαγιάς

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την προστασία και ανάπλαση του Πεντελικού Βλάσης Σιώμος περιέγραψε το μέγεθος της εξάπλωσης της πυρκαγιάς, αναφερόμενος στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για την επέκτασή της, ενώ ανέφερε πως βρέθηκε και και μια φιάλη οξυγόνου.

«Έχω υποψίες για εμπρησμούς, αλλά δεν μπορώ να αποδείξω κάτι. Είναι δουλειά του ανακριτικού. Έχουμε πολλές ενδείξεις από περιγραφές συμπολιτών μας. Για παράδειγμα υπάρχει μαρτυρία για αναβάτη μοτοσικλέτας ο οποίος στις 18:00 – 19:00 της Τρίτης, όταν μαινόταν η πυρκαγιά, είχε ανέβει από την πίσω πλευρά του Πεντελικού και κατόπιν χάθηκε από το οπτικό πεδίο των παρατηρητών των πυροφυλακίων.

Εκεί δεν ξέσπασε πυρκαγιά. Το βράδυ περί τις 00:00 άλλη μοτοσικλέτα έφυγε και πήγε από το πίσω μέρος του στρατιωτικού νοσοκομείου. Κι εκεί δεν ξέσπασε πυρκαγιά» περιέγραψε στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σιώμος στην ζωντανή σύνδεση με την ΕΡΤ έδειξε και μια μπουκάλα οξυγόνου που βρέθηκε στην περιοχή. «Σε ένα καλό σενάριο, ίσως ένα ασθενοφόρο την ξέχασε στην περιοχή, αφού συχνά σπεύδουν γιατί γίνονται ατυχήματα. Σε άλλο σενάριο δεν θέλω να σκεφτώ τι σημαίνει. Πάντως είναι σφραγισμένη η μπουκάλα» είπε ακόμα.