«Περίεργος αυτοσχέδιος μηχανισμός» προκάλεσε συναγερμό σε χριστουγιεννιάτικη αγορά της Γερμανίας

«Περίεργος αυτοσχέδιος μηχανισμός» προκάλεσε συναγερμό σε χριστουγιεννιάτικη αγορά της Γερμανίας

«Ασαφές» εάν το πακέτο που παραδόθηκε σε φαρμακείο κοντά στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσδαμ, στο Βρανδεμβούργο, περιείχε αληθινή εκρηκτική συσκευή ή μόνο κάποια απομίμησή της, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου και τόνισε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες να δηλώνουν ότι επρόκειτο πραγματικά για απόπειρα επίθεσης.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι στο πακέτο βρέθηκαν καρφιά, πυροτεχνήματα, καθώς και άσπρη σκόνη. Μέσω twitter η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατά τις έως τώρα έρευνες δεν βρέθηκε πυροκροτητής. Η αστυνομία κάνει λόγο για έναν «περίεργο αυτοσχέδιο μηχανισμό», ο οποίος και εξουδετερώθηκε.

 

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. Πάντως μέχρι στιγμής οι αρχές δεν κάνουν λόγο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο ntv μετέδωσε ότι έχει εκκενωθεί περιοχή ακτίνας 500 μέτρων γύρω από την χριστουγεννιάτικη αγορά, ενώ διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα τέτοια πακέτα. Θεωρείται πάντως ότι το πακέτο που βρέθηκε στο φαρμακείο δεν μπορούσε να προκαλέσει έκρηξη.

Νωρίτερα γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ύποπτο αντικείμενο που οδήγησε στην εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσδαμ πράγματι περιείχε εκρηκτικά. 

"Οι υποψίες που είχαμε σχετικά με έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό επιβεβαιώθηκαν" επισημαίνεται στο μήνυμα της αστυνομίας στο Twitter.

Η Γερμανία βρίσκεται σε επίπεδο υψηλού συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω της περσινής φονικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Photo by AP

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ